Ucraina, vecina noastră (2)

Sunt convins că fiecare dintre noi are deja formată o părere despre “revoluţia” care are scris pe actul de naştere “Piaţa Maidan, Kiev”. Cu speranţa că  vă voi confirma (sau infirma) concluziile, aduc şi azi în faţa ochilor dv. extrase din miile de pagini scrise despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu s-a intervenit în nici un fel pe texte. Nuditatea lor şi posibilitatea oferită de a citi dv. înşivă, în întregime, articolele din care au fost extrase, cred eu, vă va ajuta în judecarea faptelor.

Azi, despre interferări externe şi propagandă:

 

Interferări externe

  • “The protests in the western Ukraine are organized by the CIA, the US State Department, and by Washington- and EU-financed Non-Governmental Organizations (NGOs) that work in conjunction with the CIA and State Department. The purpose of the protests is to overturn the decision by the independent government of Ukraine not to join the EU.” ( “Protestele în Ucraina de vest sunt organizate de către CIA, Departamentul de Stat al SUA şi Organizaţii Non-Guvernamentale (ONG-uri) finanţate de UE care lucrează în conjuncţie cu CIA şi Departamentul de Stat. Scopul protestelor este de a se reveni asupra deciziei guvernului independent al Ucrainei de a nu se alătura UE” – traducrea subsemnatului) (http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine)

 

  • “Ne-au parvenit un numar de confirmari din partea cititorilor ca Washington alimenteaza protestele violente din Ucraina cu bani publici. Washington nu are bani de bonuri de masa sau de prevenire a executarilor silite, insa are destui pentru subminarea Ucrainei.”( Paul Craig Roberts: Protestatarii ucraineni sunt platiti de SUA si Uniunea Europeana)

 

  • “Un cititor ne scrie: “Sotia mea, care este ucraineanca, ia legatura saptamanal cu parintii si prietenii ei din Zhytomyr (NV Ucrainei).  Acestia i-au transmis ca majoritatea protestatarilor primesc intre 200 si 300 de grivna, adica 15-25 de euro. Am mai auzit si ca una dintre cele mai active agentii de sutinere financiara din partea UE este agentia germana Konrad Adenauer Stiftung, cu legaturi stranse cu CDU, partidul Angelei Merkel.”” (Paul Craig Roberts: Protestatarii ucraineni sunt platiti de SUA si Uniunea Europeana)

 

 

Acţiuni propagandistice clasice

  • “O jurnalistă de origine americană, angajată a postului Russia Today America (RT) a decis să demisioneze în direct, miercuri, în semn de protest faţă de acţiunile politice ale Moscovei în privinţa Ucrainei, precum şi faţă de modul de relatare a acestui subiect în cadrul televiziunii sale informează The Guardian. „Nu pot să fac parte dintr-o reţea finanţată de guvernul rus care spală acţiunile lui Putin. Sunt mândră că sunt din America şi cred în informarea corectă, de aceea, după acest buletin de ştiri, voi demisiona”, a spus Liz Wah, precizând că este nepoata unor emigranţi sosiţi  din Ucraina în timpul epocii sovietice.” (Adevarul Online – Joi, 6 Martie 2014)

 

  • “Pe masura ce se inarmeaza, ocupa cladiri guvernamentale si trag asupra sediilor presei, protestatarii ucraineni sustinuti de SUA isi obtin legitimarea cu ajutorul unui film viral in stilul Kony 2012, care promoveaza imaginea spontana a protestelor. Insa acest film este strans legat de ONG-uri mai putin cunoscute, direct implicate in orchestrarea falselor “revolutii colorate” din trecut… Filmul, intitulat “Sunt ucraineanca”, a strans deja peste 3 milioane de vizualizari. In film ne este prezentata o femeie atragatoare care sustine cu insistenta ca rascoala ucraineana se bazeaza doar pe libertate si democratie.”… Femeia ii incurajeaza pe telespectatori sa “ii ajute prin transmiterea acestei povesti… doar prin promovarea acestui film”, incadrand astfel dezbaterea in jurul naratiunii ca aceasta criza se refera doar la dorirea “libertatii” de catre ucraineni”… “Clipul aduce aminte de inselatoria Kony din 2012, cand un clip viral s-a folosit de propaganda simplificata si manipulare emotionala pentru a convinge milioane de oameni de necesitatea implicarii militare a SUA in Africa.”… “Intr-un interviu pentru Huffington Post, creatorul clipului recunoaste ca a fost in Ucraina pentru “a pregati un film despre democratie” inca dinainte de inceperea protestelor.” … “Milioane de oameni nu vor cunoaste niciodata adevarul din spatele revoltelor din Ucraina, deoarece acesta este cumva mai complex decat femeia atragatoare care face afirmatii volubile despre libertate si democratie in cele 2 minute cat dureaza filmul de pe YouTube. Asa lucreaza propaganda – cu cat mai simpla, cu atat mai bine. Filmul de mai jos furnizeaza o imagine mai ampla asupra adevaratei agende din spatele crizei.” ( Paul Joseph Watson: Dezvaluiri: Filmul viral “Sunt ucraineanca“, produs de o firma de relatii publice avand legaturi cu ONG-uri de “schimbare a regimului”

(urmează partea a treia)

 

 

 

 

 

 

 

 

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*