AINAMOR

 

                                                                                 AINAMOR

                                                           (din ciclul „pamflete amare”)

            Există pe lumea asta o ţară în care nimic nu este cum ar trebui să fie. Totul este inversat. Printr-un proces straniu  pe cale de a fi explicat, dacă până atunci institutele care îl studiază nu se vor inversa şi ele, nefirescul a devenit firesc, nelegea a devenit lege, abuzul a devenit virtute, furtul din avutul public a devenit afacere de succes, minciuna s-a transformat în adevăr, trădarea s-a prefăcut în loialitate, dreapta a devenit stânga şi răul simţit de toţi a devenit binele tuturor. 

            În această ţară, executivul legiferează şi legislativul execută, cei mai incapabili miniştri au devenit cei mai competenţi, preşedintele a devenit premier iar premierul propriul său purtător de cuvânt.

            Poporul este suveran o singură zi, din patru în patru ani şi uneori din cinci în cinci. În restul timpului poporul nu există. Sau dacă e, nici un guvernant nu-l vede, nu-l aude şi nu-i interesat de existenţa sa.

            În această ţară, partidele nu au doctrine ci interese. Politicieni ajung numai aceia la care s-a reuşit transformarea completă a simţului civic în nesimţire, a bunei cuviinţe în impertinenţă şi a modestiei în aroganţă.

            Elemente esenţiale în existenţa unui  stat normal au fost desfiinţate. Dacă eliminarea completă nu a reuşit încă, se aplică un proces elaborat de negare, de blamare, până la eradicare. Într-o astfel de situaţie se află armata, justiţia, educaţia, sănătatea, agricultura, industria şi biserica.

 S-a renunţat definitiv la simţăminte fireşti pentru oricare alt popor, cum ar fi patriotismul, mândria naţională, istoria naţiunii şi eroii neamului, valorile culturale tradiţionale, armata naţională, tradiţiile populare. Mai pe scurt, a fost abandonată voluntar  bucuria de a aparţine unei naţiuni, de a te raporta la rădăcinile sfinte ale acesteia.

Ţara aceasta, care până la un moment dat s-a numit ROMÂNIA, azi se cheamă AINAMOR!

Rating 3.00 out of 5
[?]

0 thoughts on “AINAMOR

  1. Alta viata! Macar nu este atat de incruntat cum era ala dinainte. Succes! Condei ai, minte ai, mai iei cativa “draci” de la mine si vei fi foarte tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*