UN PRESEDINTE FERICIT

UN PREŞEDINTE FERICIT

Joi, 6 mai 2010. Am văzut un preşedinte fericit. Cu zâmbetul pe buze, spunând glume cu grasul şi cu slabul, domnul Traian Băsescu anunţă ţara că se micşorează toate salariile bugetarilor cu un sfert. Un milion şi jumătate de oameni! Profesori, medici, militari, funcţionari publici, judecători etc. vor lua numai trei sferturi din salariu. Singura lor vină? Sunt bugetari, lucrează în folosul public. Pentru mine, pentru dumneavoastră.
Cu o bunădispoziţie nedisimulată, înaltul demnitar anunţă scăderea tuturor pensiilor cu 15%. Peste cinci milioane de oameni. Oameni care şi-au plătit cinstit, zeci de ani, obligaţiile faţă de stat. Vina lor? Au trăit până la vârsta pensionării.
Zâmbind din colţul gurii taie 15% din ajutorul de şomaj. Încă aproape un milion de persoane. Nevinovate că au ajuns în această postură. Nedreptăţite de soartă.
Amuzat, preşedintele tuturor românilor promite apoi şi alte măsuri care lovesc în oamenii sărmani. Retragerea subvenţiilor de căldură, de lemne de foc, de orice fel. Vina lor? Sunt săraci!
Mai aflăm că guvernul şi-a făcut pe deplin datoria. Ne mai spune că nici domnia sa, preşedintele, nu-i vinovat. Nici FMI-ul. Nimeni nu este vinovat de situaţia în care se află ţara. Poate doar noi, cetăţenii ei, că îi încurcăm uneori pe guvernanţi! Pentru că suntem pe aici, prin ţară. Şi respirăm.
Întrucât preşedintele nu a râs cu hă-hă-ul său binecunoscut, înseamnă că mai are de făcut asemenea anunţuri. Deci, mai păstraţi nişte lacrimi. Măcar în colţul ochiului, dacă nu vă seacă deplin până atunci.
Aştept clipa în care bugetarul va lucra pe nasturi, pensionarului i se va lua o taxă în loc să-şi primească pensia iar şomerul va fi obligat să lipească, pe gratis, opt ore pe zi, afişe cu preşedintele premier râzând. Din toată inima.

PS: Deşi nu suntem în Africa citiţi ,vă rog, motto-ul acestui site. Aţi făcut-o? Mulţumesc!

Rating 3.00 out of 5
[?]

3 thoughts on “UN PRESEDINTE FERICIT

  1. Teo,
    Eu i-am facut o data “magari” pe guvernanti si cineva m-a intrebat de ce jignesc magarul. Avea dreptate. Tu de ce jignesti gaina, comparand-o cu alde Basescu si gasca lui? Eu astept cu nerabdare ca cei care l-au votat, adica acei peste 50% dintre romani si peste 70% dintre ardeleni, sa iasa si sa incinga o hora a bucuriei. Desi, vorba cuiva, parca vad ca televiziunile vor fi inundate de tampitei portocalii care se vor tavali pe ecrane de bucurie ca idolul lor a facut acest anunt.

  2. @ Singur,

    Din experienta de ardelean, “de o viata”, va spun ca ardelenilor le tebuie 3 legislaturi sa se trezeasca. Nu ma intrebati de ce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*