File din Jurnalul unui iresponsabil (4)

E cert. Umblă prin lume o boală ciudată. Nici gripă, dar nici ciumă. Nici necunoscută, dar nici cunoscută pe deplin. Neiertătoare în unele cazuri și blândă în altele. Născută în depărtatul orient, sau răspândită de pe noul continent. Făurită de om în încercarea sa dementă de a-și întrece Creatorul sau apărută prin voința de nezdruncinat a hazardului. Ori pentru că nu se vrea, ori pentru că nu se știe, adevărul rămâne un mister.

O altă problemă nerezolvată, la fel de dubitativă ca și cele dinainte, este dacă această molimă, în comparație cu altele care ne-au mai bântuit, are cu adevărat, sau nu, dimensiunile apocaliptice ce ni se vântură în fața ochilor în mod neîntrerupt, ostentativ, provocator, cu scopul vădit de a ne înfricoșa. Și, în cazul în care prezența și consecințele reale ale bolii sunt exagerate, cine dirijează orhestra cântătorilor de jale și cui îi folosește isterizarea populației lumii?

O nouă religie se naște

Afirmam mai zilele trecute că, prin amploare și implicații emoționale, mi se pare că propaganda COVID a atins dimensiunea unei religii. Să-i spunem Noua religie a Noului virus! Sunt impuse noi percepte, sunt construite noi ritualuri. Spre exemplu,  noul salut cu care se întâmpină toți nou credincioșii, nu mai este ”Bună Ziua!” și nici tradiționala strângere de mână, ci ”Stai în casă!” urmat de o atingere sfioasă cot în cot. Întrebarea cea mai frecvent utilizată atunci când, păstrând distanța socială și masca pe figură, te întâlnești (adevărat, din ce în ce mai rar) cu un cunoscut, nu mai este ”Ce mai faci?”, ci ”Cum ai stat în casă azi?”

În paralel și în văzul ușor vexat al tuturor, vechile religii par a se retrage în fața asaltului noii născute. Bisericile tradiționale sunt ca și închise, cimitirele sigilate, înmormântările trecute în ilegalitate iar nunțile creștinești aduse la nivelul unor cine de taină, restrânse și cât mai tăcute. Vechile penitențe au luat deja forma Ordonanțelor Militare, iar indulgențele se numesc acum Declarații pe propria răspundere, fiind apostilate de guvern. Se spune, neoficial, că în mod secret se lucrează la înlocuirea Bibliei cu Cartea Sfintelor Porunci ale Ordonanțelor de Urgență… Trăiască Noua religie! Slavă lui COVID!

Parcă pentru a-mi dovedi simțământul, mai toți comunicatorii oficiali ai guvernului, în frunte cu Prea Sfinția Sa președintele, s-au transformat în predicatori. Atât seara cât și dimineața, uneori la miez de noapte, ei apar în public adoptând postura preoților urcați în amvon (mâini împreunate, glas plin de empatie, ochii în tavan…) și predică de pe sticla televizorului despre nenorocirile ce ni se vor întâmpla dacă nu respectăm întocmai perceptele Noii religii. ”Veți rămâne pentru totdeauna închiși în case!”, tună ei, amenințându-ne cu atotputernicia și cruzimea zeului COVID. ”Nu veți mai cunoaște în veci mângâierea familie!” ”Poliția vă va vâna pe străzi ca pe tâlhari!” ”Nu iarbă verde, nu relaxare, nu plimbare la aer curat, nu restaurante, nu circulație fără aprobarea Noului COVID!” ”Amenzile vor deveni înrobitoare iar guvernul are deja posibilitatea să vă confiște, în numele pandemiei Marelui  Pedepsitor, toate bunurile voastre!” ”Bătrânii vor muri în chinuri groaznice!” ”Nu vor mai exista școli!” ”Spectacolele de orice fel care vă bucurau sufletul vor dispărea pentru vecii vecilor!”…

Despre originile pandemiei. Părerea mea

”China este cunoscută pentru predilecția ei de a infecta lumea” declara cu puțin timp în urmă, plin de convingere, Mike Pompeo, fostul Director al CIA și recentul Secretar de Stat (Ministru de Externe). La câtă minte mai am, eu sunt aproape convins, și nu vă cer să fiți de acord cu mine, că virusul acesta dacă nu s-ar fi ”născut” în China ar fi rămas la fel de anonim ca rudele sale mai blajine care ne vizitează an de an. Ba chiar, dacă ar fi fost (prin absurd) de origine nord-americană, existau șanse mari să se fi constatat imediat și indubitabil că este un virus benefic. Adică, ni s-ar fi demonstrat, pe baza cercetărilor din cele mai de seamă universități ale occidentului, că pe timpul acestui nou virus bunăstarea omenirii a cunoscut creșteri semnificativ mai mari decât în perioada anterioară. Că prețul petrolului a scăzut la nivele de ne mai întâlnit în istorie. Că industria de dezinfectante a prosperat într-un ritm ce ar fi fost de neimaginat fără acest virus. Că datorită lui, virusului american, sistemul medical mondial s-a trezit în sfârșit la realitate, medicii au fost apreciați la adevărata lor valoare, iar rezervele de stat pentru cazuri de urgențe medicale au fost aduse la cote normale în aproape toate statele lumii. Asta ca să nu mai vorbim de sporirea uluitoare a locurilor de muncă din domeniile până acum nesemnificative ale fabricării de măști chirurgicale, ventilatoare pentru saloanele de terapie intensivă, izolete și costume de protecție. Inclusiv armatei, în curtea căreia se devalorizau, lent dar sigur, spitale de campanie ne instalate de decenii, stații de dezinsecție demodate și dușuri pentru eliminarea substanțelor nocive aproape ruginite, i s-a dat prilejul să le pună în funcțiune, să le modernizeze chiar, și să se afirme astfel în ochii comunității la adevărata sa valoare.

Dovada că nu bat câmpii? Păi, considerându-se că e de origine chineză exact într-o perioadă de maximă tensiune între China și SUA, acest virus a lăsat în umbră tot ce mai fusese anterior pandemie. Niciuna dintre gripele care bântuie omenirea de când a apărut ea în istorie nu a mai generat o asemenea nebunie. Ca o excepție, și în niște circumstanțe speciale, ceva agitație a mai adus gripa spaniolă care, exact acum un secol, într-o lume ce nu ieșise încă dintr-un război nimicitor, a ucis între 50 și 100 de milioane de suflete! Pierderi explicabile pentru vremea aceea. Omenirea se afla de mai mulți ani într-un conflict armat la nivel mondial, imunitatea populației civile și a militarilor era slăbită de lipsa alimentației corespunzătoare, medicamentele erau puține și incomparabil mai slabe decât acum din punct de vedere al eficacității.

Doriți date comparative între cele două pandemii pentru a înțelege mai bine imensa diferență? În India au murit atunci 17 milioane de oameni! Acum, cu nemaipomenitul COVID, cel care a blocat prin sălbăticia sa economia planetei, India numără 1306 decese. În Spania au pierit, pe timpul pandemiei gripei care îi poartă în mod voit greșit numele, 300.000 persoane din 8 milioane de infectați. Acum, sunt 25.264 victime (datele de la 04.05.2020). La o listă lungă și înfricoșătoare prin proporțiile cifrelor de acum 100 de ani, am mai putea adăuga 675.000 morți în SUA, 400.000 în Franța…

Ce altceva, dacă nu interese politice majore, ar fi putut determina apariția în anul 2020 a unei asemenea isterii colective la nivel mondial, una alimentată ne întrerupt de peste patru luni de zile și care pare a nu se mai sfârși?

Asimptomatica și jongleria cu cifre

Treaba asta cu persoanele asimptomatice este o găselniță extrem de isteață. Vă dați seama? Brusc, fiecare cetățean al lumii devine unul bolnav de COVID-19! Nu trebuie să-l doară capul, ori să-i crească temperatura, ori să tușească din greșeală. Din start, el este considerat bolnav. Dar nu un bolnav potențial. Un bolnav de-adevăratelea, care-i poate îmbolnăvi și pe alții. Deci, un individ periculos pentru societate! Până la testare (care și ea este cu cârlionți), până la o confirmare într-un fel sau altul, ești o persoană bolnavă, dar asimptomatică! Iată motivația excelentă pentru a închide în casă pe toată lumea, pentru a decreta stare de urgență sau mai știu eu care stare capabilă să te lase fără niciun drept omenesc, pentru a te interna într-un spital plin de bolnavi reali de la care te poți infecta în orice clipă, pentru a ți se scoate din buzunar banii unor amenzi amețitoare, pentru a te umili până la disperare. Recent, un renumit doctor timișorean susținea la oră de maximă audiență că ”este vital să internăm toți pacienții fără simptome”. Prin urmare, chiar și fără niciun semn de boală, ai devenit deja un ”pacient”. Fiindcă ai ajuns pacient, ”este vital” să fii internat. Colosal! Fiecare dintre noi am devenit personaje dintr-un scenariu incredibil. Un scenariu în fața căruia până și Kafka s-ar fi simțit invidios. Cine a fost Franz Kafka? A fost un scriitor de limbă germană, evreu originar din Praga, ale cărui opere, conform Wikipedia, ”se caracterizează printr-o viziune halucinantă, grotească, tragicomică asupra realității” Între temele scrierilor sale:”complexitatea absurdă a birocrației și imposibilitatea omului de a înțelege sensul propriei existențe”

Înțelegeți acum de ce nu mă număr printre cei care bocesc când ni se anunță o creștere vertiginoasă a victimelor și nici nu mă veselesc atunci când ni se spune că suntem pe ”curba descrescătoare”? Declarațiile unor oficialități care chiar știu cum stau lucrurile cu numărarea ”victimelor”, dovezile de necontestat privitoare la jongleria cu cifre în funcție de interesele politice imediate sau de perspectivă, relativitatea absolută (păstrată așa intenționat!) pentru orice are legătură cu această pandemie (fapt care permite orice speculație, oricât de absurdă ar fi ea), mă fac să rămân imun la numerele care sunt afișate non stop pe ecranele televizoarelor și să privesc cu detașare comentariile savante pe această temă. Am ascultat-o cu urechile mele pe doamna, care se află în stânga președintelui Tramp la fiecare apariție a șefului Administrației americane în legătură cu pandemia, cum declara senină că orice deces, indiferent de natura sa, trebuie să fie înregistrat ca fiind din cauza SARS COV-2 dacă, înainte de moarte sau după, decedatul a fost testat pozitiv la această gripă. Indicație imperativă care, fiind venită din partea ”marelui  licurici”, s-a aplicat cu sfințenie și în România. De altfel, pentru ca lucrurile să fie și mai discutabile, de facto, la noi a fost interzisă efectuarea analizelor anatomopatologice destinate descoperirii adevăratelor cauze ale deceselor. Un sac negru de plastic și o hârtie cu apostila COVID sunt suficiente pentru eliberarea certificatului de deces. Organizația OCHR (Organized Crime Harm Reduction), o asociație europeană, a depus o plângere la Parchetul General prin care cere investigarea modului în care oficialitățile declară cifrele deceselor din cauza COVID-19. ”Vrem ca aceste informații care au abundat în ultimele săptămâni în spațiul virtual să fie verificate dacă sunt adevărate” (topica frazei aparține OCHR) au cerut reprezentanții organizației într-o emisiune televizată în care s-a afirmat și că au fost dați bani, în jurul sumei de 2000 lei, urmașilor celor decedați pentru a accepta ca morții să fie înregistrați cu COVID-19 [1] Apoi, am aflat (cu aceeași relativitate ca tot ce are legătură cu această epidemie) că testele de la noi din țară nu sunt pentru virusul cu pricina (SARS COV-2) ci pentru corona virusul generic HKU1 sau pentru OC43 (care dau simple răceli) fiindcă, în lume, numai câteva laboratoare posedă tehnologia necesară pentru a-l depista pe adevăratul SARS COV-2 și că orice persoană vaccinată antigripal în ultimii ani va ieși pozitiv la testul efectuat în centrele naționale de testare [2]…Indiferent dacă aceste date sunt reale sau sunt false, rămâne în picioare impresia că, în mod intenționat, ceea ce este sigur în legătură cu acest virus ciudat e că nimic nu este sigur.

                                                                                (va urma)

—————————————————————————————————————–

[1] Scandalul raportărilor false de morți de COVID-19 ia amploare în România. S-a depus plângere la Parchetul General; RGN Press, 7 mai 2020.

[2] https://mail.yahoo.com/d/folders/1/messages/AD8CCJcIBL1hXrHU3wKb-EaxMjk

Rating 4.33 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*