Criza politică actuală. Clarificări, avertizări şi perspective ( Din ciclul „Pamflete amare”)

Vă pot anunţa cu firească uşurare că începe  să se lămurească motivul bulibăşelii, zăpăcelii generalizate, existente la nivelul conducerii USL. Prin urmare, fac un apel public pentru ca iluştrii noştri analişti politici să nu mai caute, ca până acum pricina nenorocirii în nu ştiu ce ascunzişuri politice, întrucât ne lămureşte, fără urmă de dubiu, MEDIAFAX : Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) atenţionează în România există riscul de pestă porcină africană  Şi îi cred. Am ca argument al încrederii personale faptul indubitabil că anunţul include  trei elemente de un tragic realism care pun la locul potrivit situaţia politică din România, politicienii ca indivizi, cât şi starea reală a ţării: boala, porcii şi Africa.

Ba mai mult! După cum unii dintre noi ne-am convins deja, nu s-a ivit numai pericolul. Prezenţa bolii era deja confirmată  în Uniunea Europeană din care cu onoare facem parte. Ca să nu credeţi că vestea este de la mine, inventată adică, citez aceeaşi agenţie de ştiri care ne atenţionează oficial: Evenimentele epidemiologice de la începutul acestui an, referitoare la confirmarea unor cazuri de pestă porcină africană la porci din state membre ale Uniunii Europene,  fac necesară şi avertizarea publicului larg din România  Neserioşi! Dacă ştiau de boală, de ce Dumnezeu ne-au lăsat până acum să ne perpelim printre dureroase incertitudini?

Veştile proaste continuă . Inclusiv în ceea ce priveşte stabilitatea guvernamentală a ţării. Fiindcă, apocaliptic, ne aduce la cunoştinţă ANSVSA:  “Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent, afectând toţi porcii(…)Procentul de îmbolnăviri este foarte ridicat, implicând  mari pierderi economice(…) Pentru această boală nu există tratament şi nici vaccin eficient, prin urmare, în teritoriile unde a evoluat până acum, eradicarea şi recăpătarea stării de indemnitate la boală a durat lungi perioade de timp”

Prin urmare, ar fi timpul să ne facem cruce!

Bine- bine,veţi spune, dar cum rămâne cu noi, oamenii acestei ţări, cetăţenii?

În această privinţă am o veste bună. Putem sta liniştiţi. Este sigur că “Boala nu se transmite de la animale la om şi nu afectează omul”

 

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*