Pana la urma, dl. ministru al sanatatii a ajuns cu modernizarea sistemului sanitar si la dintii copiilor nostri

“Vorbim de o situaţie gravă, fără precedent, deşi, prin Constituţie, tinerii până la 18 ani beneficiază de asistenţă medicală gratuită. Cum respectăm Constituţia? Sunt copiii din familii sărace, defavorizate, pensionari cu pensii foarte mici, persoane cu nevoie speciale care nu mai pot beneficia de asistenţă gratuită. În aceste condiţii, se va întâmpla un dezastru, pentru că sunt probleme complicate pe care nu le mai putem rezolva. Dacă vreţi să vă convingeţi, priviţi că tot mai mulţi oameni, dar şi tineri nu au dinţi în gură”

Cuvintele de mai sus, strigătul de deznădejde, exasperarea, au fost rostite de dl. Alex. Brezoescu, preşedintele Asociaţiaţiei Medicilor Stomatologi din România, după ce, dl. ministru Nicolăescu, în indolenţa sa şi în acord cu suita de nenorociri adusă pe capul pacienţilor români, a adus la zero fondurile pentru tratamentul stomatologic din această ţară.

Cunoscându-l încă de pe când lucra (tot cu curul) la Romtehnica, am fost convins că acest finanţist mediocru, limitat intelectual, dotat de la natură cu ochelari de cal, va aduce numai nenorociri prin locurile prin care va trece. Vă reamintesc că, în primul său mandat de ministru al sănătăţii, înafara bulibăşirii generale a sistemului sanitar, dl. acesta a reuşit să scoată un act normativ care (incredibil!) stabilea ca militarii să-şi plătească asistenţa medicală gratuită!

Prin lege (şi acum!!) pentru toate categoriile de militari şi pentru familiile acestora asistenţa medicală este gratuită.  Doar că, urmare a viziunii dlui. Nicolăescu, şi militarii, dar şi familiile acestora, de ani buni plătesc fiecare pastilă şi fiecare gest medical.

Chiar şi ministrul apărării, pe atunci ilustrul diplomat, sie-ist, mason, ori ce-o mai fi el, dl. Meleşcanu, s-a mirat cu sprâncenele până în tavan când colegul şi prietenul meu, amiralul IM, i-a explicat idioţenia:” Cum să se plătească ceva gratuit?”

Dar, desigur, aparţinând aceluiaşi partid politic, el a rămas cu mirarea şi militarii cu plata.

În acest nou mandat, domnul ministru Nicolăescu reuşeşte, zi de zi, să modernizeze printr-o desfiinţare completă, sinistră chiar, sistemul sanitar românesc. A introdus coplata, vis neîmplinit al vestitului ministru Attila, distrugătorul de tristă amintire al sutelor de spitale româneşti; a scos definitiv din practica sanitară românească tratamentul stomatologic gratuit de la policlinicile de stat, lăsând milioane de bătrâni să-şi chinuie gingiile goale, până la moarte, înainte de fiecare înghiţitură; a pregătit un set de măsuri aberante (“servicii” cum greşit le intitulează) prin care cei tineri plătesc asigurarea medicală de pomană (fiindcă nu li se asigură aproape nimic gratuit) iar cei bătrâni mor cu zile dacă nu posedă cel puţin averea domnului ministru; a încurajat (ca şi dl Băsescu) exodul medicilor autohtoni, iar acum, aflat în plin triumf modernizator, a lăsat fără un minim tratament dentar copiii neamului.

Aştept ca în curând, prin setul de binefaceri ce ni-l pregăteşte, dl. Năclăescu să  stabilească dreptul fiecărui bolnav la jumătate de operaţie (dacă vrei să te şi coasă, plăteşti),  la un sfert de consultaţie ( gratuitatea dezbrăcării şi căscatului gurii, restul contra plată), la o cincime din tratament (gratuit doar arătarea culorii pastilei) şi, desigur, internarea în spital numai după ce s-a constatat de către un preot că s-a deschis pentru pacient poarta raiului, aşa, ca să se bifeze în fişa de internare că a trecut un umanoid prin zonă în drum spre morgă.

Îl văd pe dl. cu pricina arătându-se muritorilor de rând fără nicio remuşcare,  zâmbindu-le larg de i se vede proteza dentară (el are!) până la amigdale, şi nu pot înţelege cum de a ajuns un asmenea individ submediocru (pentru a doua oară!) să dispună de dreptul la viaţă al milioanelor de români.

Poate la fel cum un alt celebru personaj de şi mai joasă speţă a ajuns (tot a doua oară) să-şi bată joc de prezentul şi de viitorul acestei ţări aproape un deceniu…

Mai că-mi vine să-i cred pe aztecii aceia care promiteau apropiatul sfârşit al lumii.

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*