Ponta cel Nou

Eu cred că cineva, poate chiar Băsescu, l-a  ascuns pe Ponta ăla dinainte de alegeri. Ponta ăsta de azi nu mai seamănă deloc, mai ales în ceea ce priveşte modul de gândire, cu micuţul Titulescu care vorbea cu toată gura despre „dreptate până la capăt”, „gata cu Băsescu şi toţi ai lui”, „jos cu taxele mari şi cu impozitele înmulţite”, „ respect faţă de cetăţean”, „o Românie socială” etc etc etc.

El, înlocuitorul, pune azi la loc procurorii care îl spălaseră pe „odios” de păcatele-i vizibile de pe lună şi cunoscute până la marginile galaxiei. Ceea ce, pot să jur, vehementul antibăscian care se jura că este vechiul Ponta n-ar fi acceptat niciodată.

Acesta de azi, cu pieptul mult mai sus, cu nasul titulescian mult mai semeţ, nu-şi mai aminteşte de poporul pe care îl ruga să-l voteze, promiţându-i bunăstare. Ba chiar constată că poporul acela îl încurcă în demersul său, nou-nouţ  şi el,  de a-l face fericit cu forţa.

El, noul Ponta, spre binele nostru, bine pe care noi bicisnicii nu-l înţelegem,  inventează taxe noi, le sporeşte cu sârg pe cele vechi şi ne obligă să fim solidari (vă mai amintiţi „solidarizarea” bocciană?) cu amărăştenii tot de el sărăciţi.

Domnule Ponta cel Nou, solidaritatea nu se impune! Ceea ce faci dumneata, băgând adânc mâna în buzunarul bugetarului care a ajuns să se „bucure” de un salariu similar ajutorului de şomaj din oricare altă ţară cu adevărat europeană, se numeşte abuz. Un fel de muncă voluntară obligatorie de pe vremea înpuşcatului, care, fie vorba între noi, tot un fel de solidariţionist ca dumneata era.

Precis, acest Ponta este altul! El este Ponta cel Nou! Uitaţi-vă cum zâmbetul amabil al celui vechi s-a transformat în rânjetul de superioritate al celui de azi, cum, fără pic de jenă, cel Nou încearcă să ne convingă că-i minunat atunci când dezastru-i evident. Priviţi, minunându-vă, cum acesta de acum este deranjat de întrebările incomode asupra imbecilităţilor pe care tot el le-a inventat şi cum se desparte pe zi ce trece de imaginea celui pe care noi  cu încredere, acum abia câteva luni, l-am votat.

Vă rog, deci, dacă stiţi pe unde este şi ce s-a întâmplat cu Ponta nepremierul, spuneţi-mi! Aş dori  să mă duc să-l văd, să-l asigur că lumea nu l-a uitat şi că îl asteaptă, încă, să-şi ţină promisiunile… Fiindcă, Ponta ăsta nou se transformă pe zi ce trece într-un Boc mai înalt, dar la fel de zeflemitor cu cetăţeanul, la fel de  slugarnic cu preşedintele şi la fel de linge-n poponeţ cu străinătatea.

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*