LOTERIA

                                                    LOTERIA

                                    (din ciclul”Pamflete amare”)

            Eşti pensionar militar? A dat norocul peste tine! Eşti înscris automat şi, vrei nu vrei, vei participa la loterie. Loteria cu viaţa ta.  Este organizată de Ministerul Apărării şi Guvern sub înaltul patronaj al preşedintelui României. Domnia sa, preşedintele,  fiind după cum bine ştii, Comandantul Forţelor Armate. El Comandante!

            Nu, nu este o glumă proastă. Această loterie chiar există. În România.  Poartă denumirea:  „RECALCULARE”.

            În calitate de  pensionar militar, ai un bonus..  Ai fost băgat direct în „recalculare”! Dincolo de voinţa ta, dincolo de legi şi angajamente internaţionale, dincolo de demodata Cartă a Drepturilor Omului. Fără a avea drept de apel, eşti „recalculat”.

            Loteria începe banal.  Cu o simplă  „Adeverinţă”. Un act de care până acum, tu, pensionar bătrân, nu ai avut nevoie. Ai primt banii ce ţi se cuveneau şi  fără existenţa ei. Dar timpul acela a trecut.  De acum nu se mai poate.  Ea a fost inventată special, ca piesă de bază,  pentru ca loteria să poată funcţiona eficient.

           La ce îţi trebuie ţie o asemenea hârtie? Încă nu este clar. Însă, ceea ce se ştie precis este că „Adeverinţa” trebuie s-o ceri, tu, pensionarule militar, obligatoriu, la un Centru Militar. Că doar d- aia mai există Centrele Militare, să dea adeverinţe! Altfel ce rost să mai aibe ele? Încorporări nu se mai fac, soldaţi nu prea mai sunt iar ofiţerii sunt pe cale de dispariţie.

            Imediat după ce ai semnat cererea pentru „Adeverinţă”, eşti în joc! Încrucişează-ţi degetele şi fă-ţi cruce cu limba! Ai nevoie de mult noroc.  Fiindcă  nimeni nu obligă Centrul Militar să-ţi dea o „Adeverinţă” completă, corect întocmită ori într-un timp anume. Eşti la mâna hazardului. Vezi, d-aia spuneam că în stadiul acesta este necesar să fii foarte băftos!

           Numai cei mai norocoşi primesc un act valabil. Restul, cam 98%, ori  obţin “Adeverinţa” prea târziu, ori constată că le lipsesc ani buni din viaţă, ori constată că nu au fost plătiţi cu lunile deşi ei au primit la vremea respectivă solda.

         În cazurile de mai sus, lipsitule de şansă, poţi să faci ceva pe ea de „Adeverinţă”. Deoarece va trebui să reiei loteria. Adică o altă cerere, o altă aşteptare, un alt noroc…Dar fără pensie! Fiindcă, fără „Adeverinţă”, nici să nu-ţi treacă prin minte că mai eşti pensionar. Ai devenit muritor de foame!

         Asta e! Dacă n-ai noroc…

         Dar să zicem că ai fost norocos! Ai „Adeverinţa”! Teoretic ar trebui să fii fericit.  Dar nu te poţi bucura încă. Nu s-a terminat. Va trebui ca norocul să fie alături de tine pe mai departe! Deoarece  ai parcurs  numai unul din mulţii  paşi ai loteriei. Ai trecut   în faza următoare!

       „Adeverinţa” trebuie să o predai la Casa de pensii. Aici, ca să poţi primi pensia, este necesar   să te  numeri iar printre   norocoşi. Adică să te afli între cei  ale căror „Adeverinţe” au intrat în „Procesare”. Fiindcă, numai circa un sfert din actele aflate la Casa de pensii au avut această şansă. Ca să fii şi mai norocos ar fi bine să ai acolo, la „procesare”, un prieten, un vecin sau o rudă. Va merge mai repede şi mai „bine” complicatul „proces”. Vei avansa mai repede spre următoarea etapă…

         Până atunci, dacă norocul te-a părăsit şi te afli în rândul celor „neprocesaţi”, nu-ţi rămâne decât să aştepţi. Cu răbdare. Specialiştii spun că poate dura şi trei ani.  În timpul acesta, dacă nu mori de necaz,  poţi   mănânca  ce vrei tu. Inclusiv copii ale „Adeverinţei”.  Pentru că nu ai de ales. Ai devenit cerşetor!

          Cerşetor! Fiindcă, ajuns până aici, vei primi o anumită sumă de bani, absolut aleatoare, la discreţia nu se ştie a cui,  numită „asistenţă”. Ea nu are nici o legătură cu funcţiile ocupate în timpul activităţii, cu vechimea ta în muncă ori cu gradul tău. Este calculată pe baza unui virtual „salariu mediu brut pe economie” care, cică,  ar fi existat fără ca tu să ştii,  atunci când  îţi şubrezeai sănătatea în aplicaţii sau te târai prin noroaiele patriei pentru a te pregăti s-o aperi la nevoie. Conform jurământului de credinţă.

       Chiar şi cerşetor fiind, tot nu ai ieşit din loterie. Eşti tot acolo! La “procesare”. Dacă eşti din nou norocos, există posibilitatea ca în  timpul cât ai fost militar activ acel virtual salariu a fost mai mare decât la alţii, trăitori în alţi ani şi, în consecinţă,  să ai o pensie (virtuală, încă)  ceva mai mare.  Dacă nu, nu!

          Să revenim. Să zicem că ultra norocos fiind, ai trecut şi de hopul cu „procesarea” datelor din „Adeverinţă”. Nu răsufla uşurat! Te afli  încă în loteria guvernamentală! Deoarece, în procesul “procesării” (pleonasm intenţionat)  pot să apară greşeli.  Oameni suntem şi, vorba românului, doar cine nu munceşte nu greşeşte… Prin urmare, numai şi numai în cazul în care eşti  norocos a şasea oară  vei „beneficia” de un tratament corect.   Şi, repet, dacă nu, nu!

         Dar, calm! Nu sări în sus de bucurie! Loteria nu s-a terminat.  Ai, în continuare dreptul la nenoroc.  Poţi constata că, deşi socoteala pare în regulă, primeşti numai jumătate din ceea ce ai avut înainte de a fi introdus în roata norocului numită „Recalculare”.

          Cum să fie posibilă  o asemenea neşansă  după ce ai traversat cele zece încercări pe care nici Greuceanu nu le-a gătat? Simplu! Este vorba de modul de calcul al pensiei militare.

         Va trebui să înţelegi, dragă prietene pensionar militar, că el,   calculul,  nu  are nici o  logică şi nici o legătură cu viaţa ta de oştean. Are un singur scop: să te prostească! Şi să-ţi arate că nu mai contezi, că nu mai exişti ca militar.  El este făcut şi poate a şi  funcţionat, pentru cu totul alte meserii. Civile  toate. Fără ca ele să poată avea vreo  relevanţă pentru tine, pentru viaţa sau pentru  munca ta! Chiar dacă ai fost norocos şi ai parcurs toate etapele loteriei, pierzi!

       Ţi se pare complicat şi fără sens? Nu,nu este!  Întregul parcurs este atent proiectat. Fiecare etapă şi fiecare pas, precis evaluate.   

       Tot nu pricepi? Este o LOTERIE!!!  Una fără nici urmă de legalitate. Făcută special pentru tine şi cei asemenea ţie. Pusă la punct de aceea care vor să-ţi  ia  banii. Pentru ei, este doar un joc. Un joc politic, crud şi nedrept, prin care vor deveni mai bogaţi sărăcindu-te pe tine.

       Nimeni, chiar nimeni nu organizează o loterie pentru a pierde. Totul este pe banii tăi, pentru banii tăi!  Iar,  în cazul tău, nenorocosule pensionar militar, organizatorul loteriei este chiar Guvernul României, ajutat din plin de Ministerul Apărării Naţionale. Şi LOTERIA  se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui ţării, El Comandante, adevăratul creier al operaţiunii. Aflaţi în laboratoarele ascunse ale puterii, oamenii lor stabilesc regulile şi mişcă roata. Ei introduc bilele, ei  scot din urnă biletele câştigătoare, ei le desfac şi tot ei stabilesc cine este câştigătorul.  

       Crezi că ai putea  câştiga tu  şi  pierde ei? Niciodată!

      Este o LOTERIE permanent pierzătoare pentru tine. Unde  se joacă viaţa ta! Ea funcţionează deja. Dacă nu o opreşti acum, dispari. Definitiv

Rating 3.00 out of 5
[?]

2 thoughts on “LOTERIA

  1. Domnule general, am vazut pe nicolae gropan/blog ceva ce mie mi s-a parut interesant. Sunt curios ce parere aveti. Cu stima

  2. Un pamflet ce contine dureros de multe adevaruri!
    Din pacate, “pamfletarul” Oprea si sefii sai vremelnici, are sanse sa ajunga si maresal, dupa aceasta victorie impotriva pensionarilor …
    Mai traim ? Bineeeee … , dar o sa vedem noi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*