DE CE MINTITI?

                       

                                              DE CE MINŢIŢI?

            Am ascultat azi, 12 ianuarie 2010, declaraţia răspicată a doamnei general Mariana Lupu. Îi propun domnului ministru Oprea să o avanseze imediat. Să-i mai dea o stea!

            De ce? Pentru că doamna de mai sus a reuşit să consterneze mii de ascultători.  Eu numărându-mă printre ei. Iar eu, la vârsta mea, nu sunt uşor de uimit.

           Domnilor militari în rezervă şi retragere, ceea ce vedeţi scris pe taloanele personale de pensie nu este adevărat! Banii pe care guvernul vi i-a luat, pe care nu i-aţi mai primit, nu sunt lipsă din buzunarul dumneavoastră! Este doar un trucaj ordinar! Deciziile de pensionare, care arată negru pe alb că îngroşati rândurile sărăcimii sunt nişte falsuri, trimise vouă de adversarii politici ai domnului Boc şi ai ministrului Oprea. Ele reprezintă de fapt  doar nişte pixeli albaştri, puşi acolo de  plagiatori verosi. Inamici ai restructurării. Şi, „în regim de maximă urgenţă”, vor fi refăcute.

         Prieteni care aveţi pensiile „nesimţite” de sub 3000 de lei (de ce s-o fi oprit premierul la cifra asta? O fi ceva în legătură cu lungimea de undă a luminii violete…)dacă aţi primit mai puţin, nu vă îngrijoraţi. Ministrul vostru veghează având în dreapta pe vajnica şi intransigenta doamnă. Pensia voastră nu a scăzut!  Este doar o iluzie optică!!

        Hotărârile judecătoreşti care vă dau dreptate sunt şi ele trucate. Aşa a comunicat guvernul.  Credeţi-l!

        Trecând la lucruri serioase. Suntem minţiţi cu neruşinare. O ţară este minţită, la o oră de maximă audienţă, fiind voi acuzaţi de minciună! Acuzaţi că vă prefaceţi, că aveţi alte pensii si strigaţi hoţii numai pentru a crea panică şi neîncredere în corectul sistem de „recalculare”. Sistem care de fapt vă avantajează, iar voi, masochişti, vă strângeţi de boaşte şi urlaţi.

       Un asemenea tupeu este greu de depăşit. Cunosc personal cel puţin zece generali la care pensia s-a înjumătăţit, la unii scăderea atingând 70%. Am vorbit cu cel puţin cincisprezece ofiţeri şi subofiţeri a căror pensie a scăzut. Nu am auzit de vreun caz în care pensia militară să fi crescut. Poate există şi aşa ceva. Poate sunt eu nenorocos. Dar de aici şi până la a susţine că în marea majoritate pensiile cresc datorită restructurării, e o cale atât de lungă…

        Eu nu cred că din dragoste faţă de militarii în rezervă şi retragere ministrul Oprea a dispus ca Centrele Militare să emită adeverinţele de venit. Lucrurile sunt mult mai prozaice, mai politice şi mai pline de egoism decât se spune. Din câte  ştiu, deşi ministrul nu o va recunoaşte niciodată,  acea frază din Ordinul M 101/2010 care angajează CM a fost scrisă atunci când s-a realizat că dacă lucrurile se lăsau ca în HG 735/2010 ( fiecare „beneficiar” să-şi aducă singur dovezile) întregul proces ar fi durat cincisprezece ani şi nu cinci luni. Ambiţia personală  de a se încadra într-un termen stabilit arbitrar de un guvern setos de  bani şi nu iubirea faţă de pensionari, a generat angajarea atâtor forţe pentru obţinerea centralizată a hârtiilor cu pricina!

      Şi, aşa cum mulţi au atenţionat deja, nici în acest mod de lucru data  nu a putut fi respectată, fiind evident imposibil. Ca şi voi, sunt convins că procesul nu se va încheia nici peste trei ani. Poate nici peste cinci! Şi spun asta ştiind că, în circa şase luni, aşa cum recunoştea doamna cu pensia, au fost procesate mai puţin de 25% din documente. Lucrându-se cu circa 5000 de „specialişti”! Cheltuielile sunt prea mari pentru ca atîtea mii de oameni să mai poată fi angrenaţi  în continuare să lucreze pentru pensii.

      În mod sigur, unii dintre noi, oameni în vârstă, nu vor mai apuca să trăim „bucuria” reparării greşelilor voit comise acum.

      Lucrurile au scăpat de sub control. S-au emis taloane de pensie fără decizie de pensionare. Se iau şi se dau bani fără nici o bază legală. La bunul plac al  unora! Abuz! Înşelăciune! Furt calificat!

      Prin scăderea abuzivă a mii de pensii, milioane de lei sunt canalizate în direcţii pe care nu le cunoaştem. Pot fi utilizaţi ani şi ani de nu ştim cine, urmând ca atunci când muşchii doamnei cu pensia vor vrea, să fie returnaţi adevăraţilor proprietari. Ce se întâmplă cu dobânzile? În  buzunarul cui intră ele?Întrebarea este justificată pentru că nimeni, niciodată, nu a susţinut că atunci când  banii se vor întoarce  vor conţine şi dobânzile legale.

      Cine răspunde? Unde se poate  adresa militarul pentru nedreptatea strigătoare la cer care îl umileşte? Cine îl apără? Curtea Constituţională care a stabilit, negru pe alb,   că pensia militară de stat este un supliment care nu poate fi asimilat pensiei? Cât va dura şi cine îl va despăgubi pe bătrânul militar târât de legi nedrepte prin sălile tribunalelor?

       Răspunsul? Doar tăcere.

       Şi totuşi, o întrebare apare iar şi iar: De ce minţiţi?

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*