PROSTIA CARE NE DOARE

PROSTIA CARE NE DOARE

Aflu că un parlamentar, rege al gunoierilor în viaţa de zi cu zi, posesor al unui canal de televiziune care promovează cu sârg maneaua, doreşte să introducă în parlament o lege prin care valoarea maximă a pensiei în România să fie 1600 de lei. El, parlamentarul, se gândeşte la noi toţi. Stând călare pe milioane de euro, individul cu pricina a ajuns la concluzia că oricare pensie mai mare decât are el în buzunar când iese zilnic din casă ar distruge viitorul României.
El, care s-a îmbogăţit din contracte cu statul, din banii pensionarilor de mâine, ai pensionarilor de azi, ştie că se poate trăi fără griji în România cu puţin peste 10 euro pe zi!
Doresc să-l întreb pe distinsul parlamentar, posesor al unui handicap major nu numai la picior, după cum se vede, de ce nu doreşte să salveze România aducând venit la buget averea sa? De ce s-o facă pe banii pensionarilor şi nu cu banii rezultaţi din vânzarea maşinilor sale de lux, a elicopterului personal, a avionului său particular, a canalului de televiziune, a parcului imens de maşini gunoiere, a caselor pe care le are prin America şi prin alte părţi ale lumii? De ce nu se angajează aşa, lovit de grija pentru ţară, să trăiască el, cu soţia sa care nu-i poartă numele, cu copiii, soacra şi ce-o mai avea pe lângă casă, din 1600 lei pe lună. Din pensia maximă pe care el o propune românilor! Nu din pensia minimă, că eu spre deosebire de el, mai am în mine un dram de omenie.
După întrebări, am şi o propunere pentru parlamentarul gânditor, tipul cu proiectul care, în mintea lui, ne va salva pe toţi. Propun ca legea sa, care sper să-i poarte numele, să se aplice exclusiv celor care l-au votat pentru funcţia de parlamentar. Poate aşa se va face dreptate. Deşi mă îndoiesc. Prostia, în ţara noastră, a devenit deja dureroasă. Nu pentru idioţii care ne conduc. Pentru cei mulţi, mult prea mulţi din păcate, care prin votul lor au permis apariţia unor asemenea specimene în zone ale puterii unde ni se hotărăşte viaţa. Nouă şi copiilor noştri. Şi acum, de durere, prostia strigă în stradă. Prea târziu…

Rating 3.00 out of 5
[?]

One thought on “PROSTIA CARE NE DOARE

  1. Teo,
    In fiecare zi tu imi oferi cate un motiv de bucurie. Ma bucura nespus faptul ca cei ce i-au ales pe cei pe care i-au ales, au ocazia sa se bucure si ei, la randul lor, de rezultatele alegerilor lor. Ura! De fapt, era SINGURA solutie de trezire. Trebuia sa fie aplicata si la noi, o data si o data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*