TELEVIZIUNEA MEA JAPONEZA

TELEVIZIUNEA MEA JAPONEZĂ

Ca şi dumneavoastră, plătesc taxă pentru televiziunea publică. Mă uit sau nu, banii mei şi ai dumneavoastră, se adună în contul TVR.
Azi, Bucureştiul fierbe. Mare adunare în piaţa din faţa guvernului. Românii îşi strigă durerea. Am vrut să văd care este situaţia. Am căutat programul televiziunii pe care o plătesc din puţinul meu. Credeţi că reporterii săi erau acolo, în piaţă, ca să-mi spună ce se întâmplă cu conaţionalii mei, cu mine, cu viaţa mea? Nu! La TVR se transmitea un serial japonez. Scene de la curtea nu ştiu cărui suzeran din ţara soarelui răsare, cu bucătărese preocupate de ingredientele pentru masa împăratului. Sunt informat amănunţit, prin intermediul televiziunii naţionale a României, cum decurge examenul de bucătar şi care sunt intrigile de culise pentru a ajunge să lucrezi în bucătăria suveranului Japoniei.
În Piaţa Victoriei, trei ore de proteste. La doar câtiva paşi de somptuosul sediu al televiziunii naţionale, sediu făcut tot cu banii mei, iadul s-a mutat în piaţă. Se strigă, se plânge, se ameninţă. Se cere demisia guvernului, a preşedintelui ţării.
Ce face TVR-ul? Transmite de aproape trei ore despre viaţa la curtea mogulului japonez. Trei ore pe care eu le plătesc ca să aflu ce se petrece în ţara mea! Încerc TVR Info. Aici preocuparea de bază era să fiu informat asupra activităţii culturale din provincie. Poate TVR 2, mă gândesc… Nu, se difuza un film siropos. Alerg la TVR 3, plătit tot de mine. Nimic despre protestul românilor. Avea şi el cu totul alte preocupări.
La o oră după încheierea demonstraţie, din piaţa goală acum, TVR 1 ne transmite un reportaj de două minute. Apoi, ca să nu mor prost, trei minute de sinteză a evenimentului. Unde, mai mult de jumătate din timp, văd autobuze venind şi autobuze plecând. Trei minute au fost dedicate de televiziunea naţională celei mai mari mişcări populare din ultimii douăzeci de ani! Trei minute din trei ore. Revoltător!
Ironia sorţii face să nu pot renunţa la taxa pentru televiziunea asta japoneză. Taxa îmi este oprită automat, vreau sau nu, odată cu plata facturii la energia electrică. Nu plătesc taxa, nu mi se primesc banii pentru consumul de electricitate. Devin delicvent!
Absurd? Exact! Trăim într-o ţară a absurdului!
Cum eu nu am nici un interes să plătesc taxe pentru televiziunea niponă, cum nu sunt pasionat de istoria Japoniei, eu nu doresc să mai subvenţionez o televiziune care nu-mi oferă nimic demn de văzut din România de acum. Care este în slujba altcuiva, nu a mea. Deşi din banii mei trăieşte. Eu îmi cer banii înapoi. Azi.
Credeţi că mă poate ajuta cineva? Sau, data viitoare, să mă duc şi eu în piaţă?

Rating 3.00 out of 5
[?]

3 thoughts on “TELEVIZIUNEA MEA JAPONEZA

  1. Ba poti sa n-o platesti! Cei care vin acasa sa-ti incaseze factura nu-ti iau banii decat daca dai si pentru televiziune, dar daca te duci la ei la firma (uite ca nu stiu cum se cheama) si platesti acolo, la casa, poti plati doar consumul. Nu-ti poate opri curentul daca platesti consumul, ca ii poti da tu in judecata. Dar fii pregatit ca in curand vei fi obligat sa platesti taxe pentru zeroteveu si bunuteveu, chiar daca nu le prinzi. Ca alea sunt televiziunile preshului si n-ai voie sa nu auzi care e vointa ta, asa cum este ea stabilita de presh, nu cum credeai tu!

  2. “Eu îmi cer banii înapoi. Azi. Credeţi că mă poate ajuta cineva? Sau, data viitoare, să mă duc şi eu în piaţă?”
    R: …varianta cu piata…
    PS1 …cu toate ca eficienta ar fi (s-a vazut) nula, in conditiile unei dictaturi arogante, perfide si sofisticate.
    PS2 nici varianta cu cianura (ceruta de pensionarii demonstranti) nu este o solutie.
    PS3 nu stiu de ce, dar imi vine in minte un singur cuvant, pur si adanc romanesc: mamaliga, mamaliga, mamaliga…

  3. “Eu îmi cer banii înapoi. Azi. Credeţi că mă poate ajuta cineva? Sau, data viitoare, să mă duc şi eu în piaţă?”
    R: …varianta cu piata…
    PS1 …cu toate ca eficienta ar fi (s-a vazut) nula, in conditiile unei dictaturi arogante, perfide si sofisticate.
    PS2 nici varianta cu cianura (ceruta de pensionarii demonstranti) nu este o solutie.
    PS3 nu stiu de ce, dar imi vine in minte un singur cuvant, pur si adanc romanesc: mamaliga, mamaliga, mamaliga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*