PENTRU AZI, JOS PĂLĂRIA!

                                                                         PENTRU AZI, JOS PĂLĂRIA!

          Fiind un tip curios, în sensul că-s interesat de ceea ce se întâmplă în jurul meu, am asistat azi, 19 aprilie 2010,  la lucrările senatului. Eram acolo cu un scop. Acela de a vedea pe viu ce spun senatorii plătiţi şi de mine despre legea pensiilor. Nu că aerul din parlament mi-ar fi folosit la sănătate, dar măcar să-i văd la lucru pe parlamentari ca oameni, nu ca poză.  Cu unii mă cunoşteam şi nu ne întâlnisem de ani. Ne-am strâns mâinile, am schimbat cuvinte de convenienţă. Îmbătrânisem. Nu toţi la fel de frumos. Din experienţa mea în ale picturii ştiu că nimic nu-ţi scoate mai bine sufletul pe faţă decât bătrâneţea…

            Am fost  prezent  la declaraţia  ministrului apărării din plenul senatului. Trebuie să recunosc, cu sinceritate, că prin expozeul sau  m-a contrazis în ceea ce scrisesem uneori despre el. Trebuie, de asemenea, să recunosc că poziţia sa m-a bucurat. Mi s-a părut un ministru ferm, un ministru curajos, un ministru vertical şi un ministru care îşi respectă subordonaţii.  A apărat argumentat, ostăşeşte, drepturile militarilor. A contrazis poziţia oficială a guvernului şi a declarat că nu va ceda presiunilor politice în ceea ce înseamnă pensiile militarilor. A creat o breşă în unanimitatea formală a guvernului şi l-a pus pe premier într-o postură delicată.

            Dacă îşi va menţine poziţa, ştiindu-se că va fi supus unor  presiuni  formidabile, promit să-mi retrag public toate criticile şi învinovăţirile cu care l-am blagoslovit în decursul timpului. Am folosit condiţionalul pentru că n-am uitat nici o clipă că este politician şi că, prin definiţie, politicianul nu trebuie crezut. În nici o împrejurare! De aceea, doar pentru azi, jos pălăria!

Rating 3.00 out of 5
[?]

3 thoughts on “PENTRU AZI, JOS PĂLĂRIA!

  1. Teo,
    Un ministru vertical este vertical IN GUVERN, acolo unde trebuie sa-si sustina pozitia. Cum dracu e vertical un ministru care nu pleaca din guvern, atunci cand guvernul adopta un proiect de lege pe care-l trimite la Parlament, desi el nu e de acord cu acel proiect? Poate o fi parlamentar vertical, ca asta e usor sa fii. Te prinzi care-i trendul in Parlament, si cand stii ca se va adopta, oricum, o lege nepopulara tu te ridici si zici ca nu esti de acord. Efectul? Ca si cel produs de faptul ca noi zicem ca nu suntem de acord! Tot asa cum avem si un presedinte vertical. Dupa ce i-a lasat, sau i-a asmutit, pe toti guvernantii sa bruftuluiasca armata si a tacut malc un an, acuma zice ca nu e de acord. Verticalitate, nu gluma!

  2. Daca efectul este nul, nu este nici o diferenta intre “mai tarziu” si “niciodata”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*