Miracolul zilelor noastre: Este suficient să dorească ceva cei care trebuie, şi aşa va fi! Noi, restul, nu contăm.

Construim o halucinație colectivă pe baza unor cifre care, după cum spuneam, nu înseamnă nimic. Mediatizată în același mod, orice gripă ne-ar îngrozi la fel de mult” (Jean Dominique Michel, exert francez în sănătate publică)

Ar trebui să fim bucuroşi. Trăim o perioadă de timp magnifică. Totul, chiar totul, poate deveni posibil pentru aceia care vor (şi pot) să modifice sensul firesc al vieţii pe Terra. Mecanismele de influenţare a comportamentului uman au atins un asemenea grad de perfecţiune încât fiecare dintre noi am putea deveni, peste noapte, cu totul altul decât eram a fi înainte de a ne sui în pat. Experienţa trăită sub dictatura rebelului virus Sars Cov-2 demonstrează cum nu se poate mai bine că azi se poate orice.

Marele expert în sănătate publică Jean Dominique Michel afirmă că, de fapt,avem de-a face cu o epidemie destul de banală iar Sars Cov-2 nu ar trebui să fie un virus capabil să schimbe modul de trai pe planetă. Sunt de acord cu el zeci de alţi medici renumiţi, ne angajaţi politic.

Azi, prin folosirea mecanismului global de manipulare la întregul său potenţial, ne poate înspăimânta orice altceva, nu numai o gripă banală! Epidemiologul Dr Ioannidis, profesor de epidemiologie la universitatea Stanford, susține că este foate posibil ca reacția socială legată de noul coronavirus să fie total disproporționată, chiar  irațională “ca în cazul unui elefant atacat de o pisică… încercând să evite pisica, elefantul poate să cadă în prăpastie și să moară…”  Într-un interviu devenit deja celebru, dr. Rashid Buttar afirmă că purtatul măştii ajută la reducerea răspândirii virusului exact atât cât ajută ridicarea unui gard la stoparea intrării muştelor în grădină. SUA se află în plină procedură de retragere din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru că Administraţia americană a apreciat că această Organizaţie a reprezentat “principalul vector de influență al cercurilor de interese (…) care doresc resetarea valorilor civilizației umane pentru a le spori profiturile și a mări controlul asupra populației şi a fost recunoscut drept inamic public de către Președintele SUA” [1]. Pe bătrânul continent, “în cadrul unui seminar al Asociației Europene de Patologie s-a discutat despre părerea patologilor cu privire la COVID-19. Patologii din Elveția, Franța, Germania, Italia, Spania au ajuns la concluzia că nimeni nu a murit de coronavirus.[2]…

Având în minte cele de mai sus,dar şi că utilizând eficace aparatul de manipulare existent omenirea poate fi îngrozită de orice, vă propun să construim împreună un scenariu de groază. Unul dintre multele altele care pot deveni posibile după experienţa COVID.

Putem demonstra pericolul pe care mersul pe jos în reprezintă pentru viitorul vieţii pe Pământ

La prima vedere pare o nebunie dar vă invit ca, respectând cronologia evenimentelor din saga COVID-19, să încercăm să demonstrăm că mersul pe jos ne poate pune în balanţă viitorul, el reprezentând cea mai periculoasă obişnuinţă a omenirii.

Argumente? O mulţime! Putem începe prin a presupune că un grup de renumiţi medici şi cercetători în domeniul bolilor omului care au ca punct de plecare piciorele, împreună cu ortopezi de renume dintr-un cunoscut centru de cercetări aflat în Extremul Orient, au elaborat un studiu prin care atenţionează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) despre pericolul pe care mersul pe jos îl prezintă pentru viitorul omenirii.  Conform studiului, publicat şi în prestigioase reviste de specialitate, a crescut într-o proporţie îngrijorătoare numărul celor care schioapătă, şi-au pierdut unul sau ambele membre inferioare, au ajuns prizonierii unui scaun pe rotile ori au sucombat din cauza unor afecţiuni conexe folosirii piciorelor, în mod iresponsabil, la mersul pe jos. Au fost citate numeroase studii din domeniu şi mass-media a făcut posibil ca FRICA de a merge pe jos să se răspândească cu iuţeala unui fulger. În sfârşit, confruntată cu o realitate atât de crudă, lumea a înţeles că „Foarte multe boli se manifestă cu modificări la nivelul plantelor (labele picioarelor), cu luni şi ani de zile înainte de a răbufni în toată gravitatea lor, modificări care, văzute şi semnalate la timp, ar ajuta la prevenirea unor boli grave (cancer, arterită, diabet, reumatism, gută). De asemenea, multe boli cardiovasculare, respiratorii, neuropsihice, reumatismale degenerative sunt declanşate sau întreţinute de poziţia defectuoasă la mers sau la stat în picioare” [3]Şi fiecare om raţional s-a îngrozit.

Alte studii, la fel de serioase, atrag atenţia asupra faptului că numeroase boli care fac ravagii în ceea ce priveşte sănătatea omenirii în secolul XXI pornesc de la picioare. Sunt nominalizate: diabetul, arterita, nevrita toxică, guta, bolile reumatismale degenerative, modificări grave ale sistemului osos (glezne, genunchi, şolduri, coloane vertebrală, cutia craniană şi organele învecinate). Suntem avertizaţi, zi şi noapte, că nu este de joacă. Mergând pe jos suntem în pericol de moarte, pentru că “Toate rezistă până într-o zi, când se instalează artroza de genunchi sau de şolduri, varicele, cu toate complicaţiile lor, hernia de disc cu lombosciatică dureroasă, dar mai ales cu paralizie, spondiloza cervicală sau dorsală, cu ameţeli, tulburări de vedere, de auz sau nevralgii iradiate la mâini sau în stern. Inima poate prezenta palpitaţii sau aritmii, tensiunea creşte sau coboară anormal şi nejustificat. Respiraţia este superficială ani de zile, favorizând infecţiile cronice”[4].S-a mai observat că maladiile ortopedice, care azi au depăşit ca număr alte afecţiuni letale, se manifestă mai ales în zonele aglomerate ale globului, acolo unde desitatea mergătorilor pe jos depăşeşte media mondială. Ţări precum China, SUA, Italia, Spania, Portugalia, Brazilia sau India ar urma să fie  cele mai afectate. Dar nicio ţară în caremai practică mersul pe jos nu se află înafara nenorocirii.

Consecinţe imediate

 Prin efortul conjugat al specialiştilor s-a elaborat şi o prognoză, cuprinzând toate categoriile de persoane vulnerabile. A rezultat că cei mai vulnerabili ar fi bătrânii, bolnavii de boli ale inimii, suferinzii de maladii neurologice şi copiii (neastâmpăraţii!) cu vârste între 3 şi 15 ani. Tinerii cu vârsta între 20 şi 30 de ani par a fi afectaţi mai puţin sau, oricum, ei prezintă, în anumite circumstanţe, variante mai uşoare ale bolii (luxaţii, vânătăi, julituri etc) şi se adaptează mai uşor noilor mijloace de transport. În urma unor studii riguroase s-a mai constatat, inclusiv de medicii din renumite universităţi de profil din întreaga lume, că un medicament eficace împotriva tuturor bolilor determinate de mersul pe jos nu se cunoaşte încă.

După o serioasă perioadă de gândire, OMS confirmă existenţa pericolului real al  mersului pe jos pentru omenire şi invită guvernele lumii să ia măsuri în consecinţă. Suntem asiguraţi, totodată, că s-au început cercetările pentru fabricarea unui vaccin care să elimine complicaţiile aferente acestui periculos obicei dar, până la autorizarea sa, drumul este lung. Poate dura ani.

Cum era şi firesc, imediat au aparut primele spitale strict specializate afecţiunilor ortopedice generate de mersul pe jos. Numărul lor este în creştere pe toate continentele. Comisii special destinate fenomenului analizează fiecare caz nou apărut şi emit prognoze naţionale şi la nivel mondial asupra evoluţiei situaţiei. Organisme specializate ale OMS sunt deschise în statele şi regiunile cu potenţial mare de manifestare a bolilor. Toate sporturile care solicită membrele inferioare sunt interzise. Se închid parcurile, locul predilect de promenadă. Şcolile şi universităţile sunt declarate stabilimente periculoase. Oamenilor li se interzice să mai meargă pe jos la serviciu. Mersul în sine este catalogat ca o acţiune periculoasă pentru individ şi pentru comunitate.

Şomajul explodează. Se declanşează criza mijloacelor de transport care permit deplasarea fără folosirea picioarelor. Mii de speculanţi profită de situaţie şi omenirea se pregăteşte pentru o criză economică şi financiară de anvergură. „Nimic nu va mai fi ca înainte”, avertizează analiştii. Forţele armate sunt şi ele reorganizate. Infanteria, regina armelor, intră în agonie.

Zilnic sunt date publicităţii datele privitoare la evoluţia maladiei mersului pe jos. O atenţie deosebită se acordă asimptomaticilor. Adică acelora care, deşi par a nu avea nicio disfuncţie fizică a membrelor inferioare, reprezintă potenţialele victime ale mersului pe jos. S-a propus chiar internarea preventivă a asimptomaticilor în centre special create şi se studiază efectele juridice şi constituţionale ale unei asemenea măsuri precum şi asigurarea, în proporţii de masă, unui dispozitiv de blocare a picioarelor. Aparat care ar trebui să fie distribuit gratuit, prin efortul financiar al guvernului şi al UE.

Înţelegând imediat potenţialul formidabil al situaţiei, mass-media mondială inundă canalele de ştiri cu date despre pericolul ce ne paşte. Cifrele care anunţă numărul de glezne luxate, de genunchi sparţi, de oase ale gambei fisurate, de boli oribile generate de mersul pe jos etc, ocupă spaţii largi pe ecranele televizoarelor şi aleargă pe benzile de ştiri. Ca ciupercile după o ploaie de vară apar brusc o mulţime de specialişti în bolile mersului pe jos. Ei fac zilnic recomandări în faţa camerelor de luat vederi şi atenţionează foarte serios populaţia să renunţe la un asemenea obicei primejdios.

Politicienii români, asemenea celor străini, preocupaţi de imaginea lor publică, au declarat imediat că pentru ei nu există nimic mai important decât sănătatea piciorelor cetăţenilor. Prin urmare, de comun acord cu medicii specialiştii ortopezi şi cu echipe medicale multidisciplinare, au declarat starea de urgenţă pe teritoriul întregii ţări. Sunt interzise deplasările. Pentru situaţii cu totul speciale este necesar ca un Comitet Strategic să elibereze un certificat limitat strict în timp. Politicienii sunt cu ochii la ceea ce se întâmplă în statele cele mai afectate. Ei impun restricţii cât mai dure pentru persoanele vulnerabile. Spre exemplu, pentru vârstnici nu mai este permis circulatul înafara locuinţei. Însoţiţi şi instalaţi într-un mijloc de transport individual care să nu le solicite în niciun fel piciorele, ei pot merge o dată pe săptămână la medic. Îndustria încălţămintei este blocată până la încheierea studiului care urmează să demonstreze influenţa pantofilor asupra stării generale de sănătate a cetăţeanului, pentru că Leziunile cutanate, tumori ale pielii, infecţii superficiale sau cu ulceraţii profunde la nivelul picioarelor pot să migreze pe cale venoasă şi limfatică, producând uneori septicemii, obligând chiar la amputaţii. De cele mai multe ori, fie că sunt ulceraţii, fie că sunt durioane (bătături) de toate felurile, încălţămintea deranjează statica şi dinamica mersului pentru luni de zile”[5]

Echipe mixte de poliţişti şi militari supraveghează bulevardele şi străzile mărginaşe pentru a prinde şi amenda imediat inconştienţii care nu au înţeles pericolul la care îşi expun familia, prietenii, cunoscuţii, întreaga societate, mergând pe propriile picioare.

Îngrozită, întreaga umanitate visează la timpul când se va rezolva complet problema mersului pe jos.

E suficient să dorească ceva cei care trebuie, şi aşa va fi!

Vi se pare de domeniul fantasticului ceea ce am descris mai sus? Nu ar trebui să vă grăbiţi în aprecieri. Dacă acum un an, sau acum şase luni, cineva v-ar fi spus că o gripă de primăvară va schimba faţa lumii, aţi fi crezut?

De ce aţi fi neîncrezători acum? A fost deja demonstrat că este posibil. Precedentul a fost comis. Ştim cu toţii că este suficient ca forţele capabile de utilizarea la maximum a aparatului manipulator deja existent (cu a sa infernală putere de influenţă) să aibă interesul ca mersul pe jos să fie declarat pericol public şi aşa va fi. Nu ne vom mai bucura de mersul pe propriile picioare. Iar lumea, lumea va arăta cu totul altfel.

——————————————————————————-

 [1]  Romanian Global News, „SUA s-au retras din OMS! Asociaţia Europeană de Patologie: Nimeni nu a murit de Coronavirus! Când se retrage şi România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/ manipularea populaţiei şi pagubele economice?” 09.07.2020

[2] idem

[3] Vladdorin Bejan, Totul despre bolile care pornesc de la picioare, feb 2008

[4] idem

[5] idem

Rating 4.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*