Rămas fără de codri, azi românu-i frate cu feisbucul

images

A trecut. S-a dus și anul 2015. Cu ce ne-am ales? Aceeași gloată flămândă de politicieni, aceleași spectacole de prost gust ale ”binomului”, aceeași cantitate de fariseism cotidian, aceeași mitomanie guvernamentală, mai multă durere prin adăugarea a încă 60 de suflete tinere în cortegiul miilor de bătrâni plecați înainte de vreme, un președinte mai falnic și mai neamț pe dinafară, un guvern nou-nouț spălat în apa de Bruxelles, un premier mai mărunt și mai Julien decât Viorelul anterior. Cea mai importantă realizare însă, a anului ce abia s-a încheiat, pare a fi fost consolidarea (mai ales la nivelul conducerii statale și guvernamentale, dar și în mentalitatea omului simplu) prieteniei de nezdruncinat cu feisbucul.
Dovezi? Gârla! Avem un președinte de țară ales de feisbuc? Avem. Și-a dat pe feisbuc demisia președintele celui mai mare partid politic românesc? Și-a dat-o. A renunțat la funcție, printr-un anunț pe feisbuc, prim- ministrul guvernului României? A renunțat . A căzut, după o revoltă de piață plăsmuită și condusă cu succes de pe feisbuc, un întreg guvern, chiar dacă s-a dovedit a fi fost performant timp de trei ani? A căzut. A fost instalat la conducerea României un alt guvern, handred persent feisbucsist? A fost.
Și în continuare, președintele (neamț-neamț dar frate cu feisbucul Unchiului Sam) transmite cele mai importante mesaje către țară, de acasă sau din interminabilele sale vacanțe exotice, tot pe calea bătătorită a dragului de feisbuc. Iubiții joscomuniști și atât de importanții tineri frumoși și liberi își organizează acțiunile stradale destinate fericirii noastre tot pe câmpia atotcuprinzătoare a feisbucului. Grevele sindicaliștilor, revoltele ciobanilor și protestele publice ale homosexualilor veșnic nemulțumiți de nivelul libertății lor sexuale sunt, de asemenea, programate tot pe feisbuc.
Aflăm de pe feisbuc despre legi, despre noile Hotărâri de Guvern, despre ce se va întâmpla cu viața noastră și despre viitorul copiilor noștri… Vedem pe același feisbuc, deocamdată fără un capitol în Constituție, pozele alb-negru sau color, formale sau informale, ale guvernului. Tot acolo, îi privim și citim despre cine sunt și ce au făptuit cei care, vremelnic și prost, ne conduc. Pe feisbuc ne certăm, protestăm, ne adresăm (de cele mai multe ori inutil) autorităților, scriem iubitei și ne plângem morții, înjurăm, suntem curajoși și lași, ne aniversăm anii ce au trecut, ne felicităm cunoscuții și citim înjurăturile ce ne sunt adresate de către necunoscuți.
Nu este departe clipa când ne vom căsători pe feisbuc și vom procrea online, desigur, pe feisbuc.
Gratuit, încrezător și fericit, românu-i acum frate cu feisbucul. El nu vede manipularea, nu înțelege cum i-ar putea face rău atât de primitorul feisbuc, nu pricepe latura mârșavă a acestui instrument prin care existența sa este manevrată și, poate, ceea ce este și mai grav, nici nu vrea ca cineva să-i deschidă ochii.
Din nefericire, când se va dumiri cu adevărat va fi prea târziu. Iar atunci, respectându-și vechea tradiție mioritică, aș putea să jur că va da vina pe soartă!
PS Oricum, acum, dacă nu v-au plăcut cuvintele de mai sus, sau dacă din contră – v-au mulțumit, aștept comentariile pe FACEBOOK.

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*