Cum se joacă cu ”obiectul” Casa de pensii a M Ap N

Un amic, om cu multă carte și bun simț, comandor în rezervă, îmi transmite pe calea netului o veste care îți poate bloca sfântul simț al logicii primare.

Ce i se întâmplase? O minune! I se răspunsese, de către Casa de Pensii Sectorială a M Ap N, la Contestația prin care denunța nesfârșitul șir de nelegiuiri la care, ca pensionar militar, fusese supus prin una dintre criminalele Decizii de pensionare apărute ca urmare a secreției reformatoare scurse din mintea bolnavă și puțină a numitului Boc.

Nu vi se pare o știre demnă de interes? Înseamnă că nu știți că altora câteva zeci de mii, contestatari și ei, nu li s-a răspuns niciodată. Deși au depus, la aceeași Casă, câte șase – șapte contestații!

Dar m-am luat cu vorba și nu v-am spus esențialul. Amicului i se răspunsese, adevărat, dar numai după ce trecuseră 31 de luni, adică aproape 1000 de zile de la data trimiterii respectivei contestației! Între noi fie vorba, stimabilul comandor putea fi deja oale și ulcele sau s-ar fi putut afla de mult plimbându-se fericit pe acolo pe unde se spune că nu-i nici durere și nici suspin…

Și, precum în reclamele idioate, asta nu e totul! Ați văzut vreunul dintre filmele care au ca subiect ospiciile pline ochi cu retardați? Exact ca acolo, înalta  comisie ”de contestații”(!?), plină de avânt reformator al pensiilor militare, citez: ”respinge contestația domnului(….) ca rămasă fără obiect” .

De ce  a deveni  văduvă de ”obiect” Contestația umilului pensionar militar, concepută cu furie, sentimente de frustrare, dar și cu speranța că adevărul învinge, la mai bine de o mie de zile în urmă? În nici un caz de bătrânețe, cum ați fi putut bănui având în vedere vârsta ei înaintată (deși onor Comisia ar fi trebuit conform legii să răspundă în 30 de zile!).

Adevărata cauză nici n-o să vă treacă prin minte! (și aici notăm pericolul real al pierderii definitive a simțului logicii pentru oricare muritor cu mintea la el și cu școala elementară terminată la timp) Motivul respingerii este de-a dreptul năucitor. Comisia explică petiționarului că ”obiectul” se pierduse fiindcă în decursul acelor o mie de zile Casa de Pensii etc etc mai emanase aceluiași contestatar (probabil tot cu încălcarea legii și al bunului simț) niște alte Decizii de pensionare. Decizii pe care, așteptând răspunsul la prima contestație, domnul comandor nu le mai atacase printr-o nouă contestare.

În logica celor de la Casa de etc etc etc, dacă ai făcut o contestație la care ei nu răspund aproape trei ani și dacă, în acel imens (pentru un pensionar) răstimp, onorata Casă etc etc etc emite cel puțin o altă Decizie la fel de nedreaptă, citez:”deciziile de revizuire emise anterior nu mai produc efecte juridice”…Deci, domnule pensionar militar, adio ”obiect”!

Pe scurt, încercând să traduc pe înțelesul tuturor gândirea acestor funcționari aflați în slujba noastră, plătiți de noi: Pa și pusi! Fiindcă, iată ce ne spun ei: Poți dumneata să faci câte Contestații poftești! Noi nu-ți răspundem în termenul stabilit de lege și așteptăm ca peste ani, în mersul firesc al vieții, să mai emitem cumva  vreo hârtie prin care să te furăm (sau nu) din nou.  Îți trece cumva prin minte s-o contestezi și pe asta? N-ai decât! Fiincă noi repetăm figura. Până când? Până ce, fie scârbit, fie bolnav, fie pe moarte, fie așteptând încă răspunsul la prima contestație, nu ne mai scrii o alta. Și atunci, CLAC! Al nostru esti! Îți răspundem politicos că degeaba te-ai strofocat, fiindcă s-a pierdut ” Ob’ectul”!

Numai că, domnilor funcționari plătiți și din banii pensionarilor pe care îi batjocoriți, ”OBIECTUL” pe care dv, senini, îl declarați nul, reprezintă singura sursă de venit a celui pe care cu  bună știință l-ați furat.  Este, de fapt, viața sa, a pensionarului care a trăit-o  greu, sub arme.

Este viața unor bătrâni aflați la final de drum. Iată ce ”Obiect”, cu dispreț și nesimțire, anulati  dv., domnilor care cu înaltă responsabilitate pentru faptele voastre, semnați anonim toate aceste acte criminale, jignitoare și disprețuitoare pe deasupra!

PS 1  Cunoscând presiunea și tensiunea sub care lucrează cei mai mulți dintre simplii angajați ai Case de pensii a M Ap N, cuvintele de mai sus sunt adresate, cu bună știință, doar celor care răspund de organizarea și funcționare acestui serviciu, care ar trebui să-l pună cu adevărat  în slujba pensionarilor și care, de mai bine de patru ani, continuă să-i considere pe pensionarii militari un fel de turmă îndobitocită cu care pot face orice. De la furt la desconsiderare și umilire, de la abuz la minciună.

PS 2  Prietenește, aș dori să le reamintesc cu acest prilej, tot lor, un adevăr simplu: Toți pensionarii se trag, vrând – nevrând, din cei aflați în serviciul activ!

 

 

 

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*