Armele perfide ale razboiului secolului nostru

Se afirmă tot mai des și cu tot mai mult temei că lumea se află angajată într-o luptă cumplită, mai distrugătoare și cu mai multe victime decât au produs, la un loc, cele două războaie mondiale precedente.

Se afirmă, cu dovezi concrete, că ne aflăm în plina desfășurare a celui de al treilea război mondial! Un conflict global silențios, insidios, fără pocnet de tunuri, fără fumul incendiilor, lipsit de bombardamente ori de lupta la baionetă. Un război pervers, condus din umbră de forțe oculte prin complicitatea vinovată a politicienienilor impuși ”democratic”. O bătălie ascunsă, neîntreruptă, cu miliarde de destine distruse, cu vieți sacrificate inutil, cu revolte populare sângeroase telecomandate, cu eroi inventați și victime inocente.

Într-o aparentă liniște, într-o ”pace” unanim acceptată, dispar și se destramă state. Sunt cucerite teritorii imense și sunt însușite definitiv, tâlhărește,  bogății fără de număr. Sute de milioane de oameni  sunt transformați în sclavi, supuși sărăciei programate și decesului prin inaniție. În fiecare zi, sub ochii noștri orbi, sunt câștigate bătălii istorice și sunt cumpărate pe nimic suveranități statale. Pierzătorii, totdeauna, suntem noi, cei mulți, cetățenii ”suverani”. Înșelați, manipulați și înrobiți economic, momiți cu promisiuni mincinoase, îndobitociți de frica zilei de mâine, împietriți de teamă și împinși, prin cârdășia propriilor aleși, spre supușenia specifică turmei.

Două sunt principalele arme utilizate în acest război: manipularea și teama.

Manipularea, sub toate formele sale, are deja dimensiuni globale. Metodele de manevrare a maselor s-au perfecționat, atingând performanțe niciodată cuoscute anterior. Prin tehnici atent studiate, experimentate și modelate în funcție de ”subiecți”, tu, cetățeanule ”suveran”, cunoști numai ceea ce trebuie să știi, vezi numai ceea ce trebuie să afli, judeci numai după tiparele ce-ți sunt insuflate, optezi numai variatele ce ți-au fost sugerate, acționezi numai în sensul ce ți-a fost cu grijă implantat în subconștient și accepți, convins că este în interesul tău, decizii care te transformă, pas cu pas, în sclav.

Prin utilizarea diabolică a manipulării sunt pornite războaie ”necesare apărării drepturilor omului” , sunt arestate și condamnate persoanele nevinovate după ce au fost transformate peste noapte în ”teroriști feroce”, sunt asasinați ”în mod justificabil” lideri de opinie și șefi de state, se produc josnicii inimaginabile și se reglează conturi între marile puteri ale lumii.

Teama! Frica face parte din noi. Prezentă din timpuri imemoriabile în subconștientul fiecăruia, în acest război este alimentată permanent, prin cele mai nebănuite metode, cu scopul a deveni o constantă traumatizantă a vieții de zi cu zi. Sunt implantate cu metode științifice și coexistentă permanent: nesiguranța zilei de mâine și a  locului de muncă, teama de inflație, spaima de noi taxe, frica față de autoritatea devenită imprevizibilă și ostilă, neîncrederea în forțele proprii etc. În mod constant și controlat, prin cultivare fricii ești obligat  la reacții specifice animalului. Îți este blocată rațiunea și întunecată mintea. Ești determinat să accepți ca ”necesare” măsuri care îți limitează ori îți exclud cele mai elementare libertăți. Ești oprimat de un stat pe care îl crezi democratic și îngenunchiat de un regim pe care contezi ca fiind garantul drepturilor tale.

Toate acestea se petrec, de cele mai multe ori, dibaci ascunse percepției directe, prin ”grija” celor aleși de noi spre a ne aduce fericirea. Se întâmplă cu voia lor, cu participarea lor voluntară, cu concursul benevol al acelora care hotărăsc, în numele nostru, destinul fiecăruia dintre noi.

Se pare că, ajuns la cheremul câtorva descreierați, viitorul omenirii este tot mai incert. Și, din nefericire, în conjunctura de astăzi, nici nu ne putem opune. Orice opozițe deschisă va conduce la riposte armate violente cu participarea ”benevolă” a ”comuniunii de state democratice”. Violențe de care, în mod sigur, tot opozanții vor fi găsiți vinovați. Și, încă o dată, pedepsiți. Apoi, cum bine cunoaștem din conflagrațiile recente, supuși unei manipulări mai intense și, desigur, binecuvântați cu un și mai adânc sentiment al spaimei.

Teama și manipularea. Două arme de distrugere în masă ale războiului perfid. Arme mai distrugătoare decât bombele nucleare. Arme adânc ascunse sub masca bunelor intenții. Armele secolului XXI.

Despre metodele războiului insidios, într-un articol viitor. Poate.

 

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*