Marire? Pe dracu’!

 De câteva zile aud de cel puțin zece ori pe zi că ”se măresc pensiile militare”.  Prompteriști și prompterițe rostesc propoziția cu convingere. Emisiuni radio de actualități, aglomerate cu ”analiști” întru toate cele, încearcă să convingă pe tot românul că ”se măresc pensiile militarilor”.  Ziarele, atâtea câte mai sunt, au titluri de o șchioapă care parcă strigă : ”Se măresc pensiile militarilor!” Pe internet, blogheriști pricepuți în pensii ( ca și în orice de pe mapamond) înjură sau laudă ”mărirea pensiilor militarilor”. Primul ministru, în personă, susține public că anul acesta nu are bani pentru ”mărirea pensiilor militarilor”.

Să fi această neoprită repetare întâmplătoare? O greșeală nevinovată, răspândită prin aerul expirat, precum gripa pandemică? Sau să fie altceva? Păi eu, de exemplu, pensionar cu pensia micșorată de fiecare nou guvern pe care l-am votat ca să mi-o crească, auzind propoziția rostită de atâtea voci autorizate, atât de des, cum să nu cred că militarii ăștia primesc bani din banii mei? Că ei sunt favorizați în timp ce eu abia mă târăsc de la o zi la alta?

 Nu cumva chiar asta se vrea? Trebuie să fi idiot să crezi că inocularea acestei crase minciuni este întâmplătoare…

Chiar nimeni să nu cunoască adevărul? Chiar nimeni să nu vrea să-l rostească?

Domnilor și doamnelor! Frați români de oricare etnie! Prieteni și dușmani! Nu se mărește nimic! Se revine ( dacă vor fi bani!!!), la situația din 2010! Adică, timp de trei ani, unor zeci de mii de pensionari li s-au luat din pensie sume mai mari sau mai mici, unora chiar mii de lei lunar. Până la 80% din pensia legală! Li s-a luat fără nici o explicație plauzibilă, după o lungă și dureroasă umilire. Bani mulți. Bani care nu se știe unde au mers sau unde se duc în prezent, căci furtul continuă! Iar acum, când se încearcă, după nenumărate bâlbâieli,  minciuni și amânări, să se revină la normalitatea de dinainte de jaf, personaje postate în funcții de formatori de opinie zbiară: ”Se măresc pensiile militarilor!!!”

Nu, doamnelor și domnilor, nu se măresc, se încearcă o firească revenire. Doar atât! Nimic altceva. Nici un avantaj din partea societății. Nici o recompensă. Nici măcar nu se gândește cineva, cum normal ar fi, să se dea înapoi tot ce li s-a furat în cei trei ani. Așa cum s-a întâmplat în cazul sustragerii sumelor din celelalte pensii de către antiromânescul guvern Boc.

 De această dată, cu această categorie de pensionari, se încearcă, pur și simplu, repararea parțială a unor nedreptăți greu de suportat și aproape imposibil de imaginat într-o țară cât de cât normală. Atât!

Deci nu vă mai obosiți gâtlejul, domnilor interesati în crearea de diversiuni! Nu se mărește nimic!

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*