BAC SI BOC

BAC ŞI BOC

Aflu că în ciuda grevei profesorilor, determinate de aberanţa guvernului Boc, ministrul de import numit Funeriu se încăpăţânează să organizeze desfăşurarea examenului de bacalaureat. Nu contează că nu sunt prezenţi profesorii de specialitate. Vor fi aduşi să examineze în locul lor suplinitorii, cadre didactice de la ciclul gimnazial, personal administrativ şi probabil cunoştinţele din copilărie ale inspectorilor şcolari. “Cu orice risc, examenul se va susţine!”, a decretat furibund ministrul. Ca să le arate el cine e mai mare şi mai tare.
Este incredibil. Dacă ar exista o carte a recordurilor determinate de ireponsabilitate, cele din România ar ocupa prima sută de capitole. Între ele, recordurile din învăţământ. Începând cu numirea unor miniştri care mai de care mai ciudaţi, urmând cu un şir interminabil de bâlbâieli legislative şi continuând cu un fluviu de măsuri politico-administrative aberante.
Acum se organizează un examen fundamental, denumit şi “de maturitate”, cu un diletantism dezarmant. Nu numai specialiştii, dar şi oamenii cu un IQ normal, se iau cu mâinile de cap şi ţâţâie printre dinţi a mirare şi indignare. Am înţeles că nici curci nu prea mai avem de când cu criza asta. Dar şi cele care mai sunt râd cu ciocul până la urechi văzând modul în care un ministru numit “al educaţiei” înţelege să dea importanţă învăţământului. A transformat bacalaureatul într-o luptă politică surdă şi inutilă, care distruge orbeşte totul în jur. Nu contează profesorii şi problemele lor. Nu are importanţă viitorul copiilor ţării. Contează numai încrâncenarea politică şi pricazul de la Boc: “Examenul se susţine. Să le arătăm noi sindicaliştilor aştia…”
Nepoata mea se apropie de impresionanta vârstă a primilor patru ani împliniţi. Am hotărât s-o înscriu la bac. Cu organizarea de acum sunt sigur că îl ia. Şi scapă copilulu de un stres la optsprezece ani… Mulţumesc, domnule Funeriu! Plecăciuni, domnule Boc! Dacă, printr-o minune, veţi mai fi pe funcţii până la sfârşitul bacului, vă promit că micuţa Lizuca, absolventa, vă va trimite câte o ciocolată. Cu lecitină! Dacă nu, nu!

Rating 3.00 out of 5
[?]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*