DE-A PROSTITUL

DE-A PROSTITUL

Ministrul armatei a mai dat un interviu. Cu aceast prilej, domnul G. Oprea a mai sucit-o odată. Acum e solidar cu guvernul. A cam uitat ce striga cu două săptămâni în urmă în Senat. L-a lovit amnezia şi nu-şi mai aminteşte ce promitea militarilor şi reprezentanţilor pensionarilor militari cu prilejul întâlnirilor de sprijin organizate chiar la iniţiativa domniei sale. Domnul Oprea, care îşi începea discursul rostind jurământul militar şi promitea credinţă militarului român până la propria destituire, suferă. De politicianism.
Militari, dacă aţi crezut că a vorbit serios când a spus că nu vor scădea soldele şi pensiile militare, v-aţi înşelat. Dacă v-aţi închipuit cumva că ministrul vostru vă apără interesele, aţi fost naivi. Dacă aţi avut impresia că era sincer atunci când s-a bătut cu cărămida în piept de la tribuna Senatului, v-aţi păcălit. E mincinos!
Domnul ministru făcea un joc. Domnul Oprea îşi făcea partid şi avea nevoie de credibilitate. De prozeliţi. Şi s-a gândit că îi poate minţi pe cei pe care îi conducea din înaltul fotoliu de ministru. S-a dat patriot. S-a declarat „d-ai voştri”, militar şi el , educat de armată şi iubitor de ţară. A plâns pe umărul pensionarului şi a scos pieptul furios la intenţia premierului de a lovi în instituţia militară, în prestigiul militarului. Spunea basme!
Acum s-a sucit. Nu-şi mai aminteşte de „ nu voi permite ca veniturile militarilor să scadă”. Acum, militarii trebuie să „fie solidari”. Nu se ştie cu cine. Dar este necesar să le scadă soldele cu un sfert. Acum este normal să scadă pensiile militare cu 15%. Apoi să mai scadă o dată. Prin legea unitară a pensiilor, pe care o pusese la stâlpul infamiei! Să scadă, spune minstrul-general. Să scadă, dar nu sub 3000 de lei. Dar, parcă nu aşa fusese vorba cu două săptămâni în urmă! Atunci susţinea cu gura dumnealui „ să nu scadă nici o pensie militară”. Acum a ajuns la vorba aceea a premierului, cu 3000 de lei. Vorbă pe care o combătea ostăşeşte, jurând pe demnitatea sa! Puşlama!
Ce mai declară înfuriatul ministru? Mai spune că trebuie să scadă şi soldele celor care calcă pe mine în Afganistan. Motivaţia? Ei nu s-au dus acolo pentru mai mulţi bani. Aveau suficienţi şi acasă, în România. Ei s-au dus acolo din pur patriotism. Probabil să-şi apere ţara de invazia afgană! Aşa că, poate să le scadă solda. În avântul lor patriotic, în iadul din Afganistan, nici n-o să la pese că li se fură un sfert din banii nevestelor şi copiilor. Soţii şi copii lăsaţi aici, în grija instituţiei care i-a aruncat pe ei în infern. E nemernic!
Militari, să nu vă miraţi dacă mâine va afirma că ce a declarat azi nu-i adevărat. Pentru că domnul ministru vrea să fie şi cu limba pe fundul preşedintelui care vă urăşte şi cu obrazul lângă lacrima dumneavoastră, declarându-vă iubire eternă. Şi speră să nu simţiţi putoarea. E derbedeu şi e făţarnic!

Rating 3.00 out of 5
[?]

2 thoughts on “DE-A PROSTITUL

  1. La cine te referi cand folosesti sintagma “domnul G.Oprea”? Ca in restul articolului vorbesti despre ministrul apararii, iar ala nu este domn ci fanfaron si impostor. Necazul nu este ca el linge cur prezidential, caci asta face parte din trasaturile lui de caracter, ci faptul ca sunt altii, inclusiv militari, fie ei activi sau rezervisti, care il ling pe el in cur, ceea ce-l face pe fanfaronul impostor sa creada ca el chiar este ministru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*