BOCSEVICII SI BASSEVICII

BOCŞEVICII ŞI BĂSŞEVICII
(din ciclul „pamflete amare”)

Este vremea lor. Guvernanţii au luat măsuri antipopulare de o neruşinare fără precedent, poreclite „dure şi necesare”. Ei trebuie să le susţină. Să ne convingă că e bine să mori de foame. Că te simţi fericit când ţi se ia bucata de pâine de la gură. În numele bunăstării tale!
Apar peste tot. La televiziune, la radio, în mass-media. Îi recunoaşteţi imediat. Ei nu au logica, reflexele, judecăţile şi comportamentul unor oameni normali. Ei pornesc orice convorbire cu unul sau două citate din iluştrii gânditori B&B. Încep apoi să explice de ce e bine să ne fie rău.Nu are rost să-i contrazici. Nici să încerci să-i opreşti din vorbit. Sunt toţi bolnavi de logoree. Văd o singură culoare. Portocaliu. Indiferent ce le vei spune, vor reveni la a susţine, explica şi demonstra câtă dreptate au cei doi. Îţi vor explica ce vrea poporul, fiindcă numai ei sunt cei care cunosc gândul şi simţămintele reale ale românului. Le-au aflat pe linie directă de la cei doi conducători.
Orice argument contra le va oferi prilejul de a te ataca şi cataloga ca antiguvernamental şi antipopular. Vei deveni purtătorul unui demers menit să denigreze în faţa opiniei publice gândirea creatoare, reformatoare şi înoitoare a celor doi de B.
În orice împrejurare vor suţine că până la apariţia providenţială a cuplului B&B ţara a mustit de inegalitate socială. Îţi vor mai spune că, în contradicţie cu viziunea luminată a celor doi, s-a permis ca piloţii să câştige mai mult decât gunoierii, academicienii mai mult ca împletitorii de coşuri de nuiele, generalii mai mult ca soldaţii, ambasadorii mai mult decât croitoresele, pensionarii din magistratură mai mult ca foştii lucrători de la C.A.P. Şi asta nu mai poate continua.Vom mai afla de ce o ducem rău. Pentru că s-a mai întâmplat ca, din cauza exclusivă a foştilor guvernanţi, ţara asta să aibe prea multe meserii, oameni mult prea diferit instruiţi şi educaţi, poziţii sociale şi ierarhii socio-profesionale mult prea diversificate. S-a greşit într-atât încât a fost permisă chiar şi creşterea de salarii sau pensii! Ceea ce este inacceptabil.
Bocşeviţii şi băsşevicii nu cunosc ruşinea.Te pot privi în ochi şi minţi în acelaşi timp fără să roşească. Li s-a scos organul bunului simţ. Sau nu l-au avut din născare. Ei sunt aceia care afirmă că pensionarii scoşi în stradă de spectrul foamei au fost plătiţi s-o facă. Că nu există decât soluţia umilirii şi înfometării românului în numele unui viitor iluzoriu. Că fără banii împrumutaţi, care ne amanetează prezentul şi viitorul, nu putem supravieţui; ca şi cum până acum am făurit o ţară din banii FMI-ului! Că săracul trebuie să plătească factura cheltuielilor făcute de bogaţii ţării, cocoţaţi acum, clientelar, pe funcţii înalte în stat. Că răul este bine.
Bocşevicii şi băsşevicii sunt oameni reali. Bine plătiţi, bine hrăniţi. Soldaţi ai puterii, înarmaţi cu lozinci, citate şi cu arma supremă – tupeul. Mult tupeu.

Rating 3.00 out of 5
[?]

One thought on “BOCSEVICII SI BASSEVICII

  1. Basescu a fost un bishnitzar, iar Boc a fost un boss comunist de studenti. Ce v-ati fi asteptat sa iasa din ei? Normal,…niste anticomunisti! Cinstiti! Onseti! Credeti-i, dar numai cand ii veti vedea morti. Da’ si atunci sa puneti polizorul pornit pe ei, ca sa fiti siguri. Altminteri, astia sunt in stare sa minta si cand mor.
    N.B. Acesta nu este un indemn la a-i omora! NU! Este doar un indemn la a le-o dori. Din inima, cu credinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*