SACRIFICIUL ALESILOR

SACRIFICIUL ALEŞILOR
( din ciclul “pamflete amare”)

Aleşii neamului se sacrifică. Salariile lor vor scădea, solidar cu ale cetăţeanului lucrător la stat. Aflăm asta de la însuşi ministrul de finanţe care a simţit nevoia să iasă în faţa naţiunii şi să vestească personal despre acest gest de solidaritate. Popor, ia aminte! Odată cu tine vor suferi din plin preşedintele, premierul şi miniştrii. Va fi vai de capul lor. Cum ei din salariu trăiau şi işi trimeteau copii peste hotare din alocaţie, acum vor fi mult mai strâmtoraţi.
Domnul preşedinte va fi nevoit să meargă cu tramvaiul la palat. Va rămâne restanţier cu plata impozitului pentru casa din strada Mihăileanu şi va fi obligat să bea ţuică din corcoduşe în loc de whisky. Va fi nevoit să ceară nişte euroi cu împrumut de la fiica ajunsă, pe merit, parlamentar european ca să nu fie obligat să renunţe la ţigările preferate.
Domnul Videanu nu va mai avea bani să plătească cei o sută de euro chirie pentru terenul pe care şi-a construit palatul de la Snagov şi va rămâne dator patrarhiei. Carierele de marmură ale sale or să fie invadate de bălării, iar afacerile cu borduri vor suferi o lovitură mortală. Să nu vă miraţi dacă, în scurt timp, rozul obrajilor săi va deveni stacojiu. Suferă!
Constrânsă, cu lacrimi pe obraz, doamna Udrea-Cocoş va vinde la preţ de criză, în magazinele second hand, câteva din sutele de genţi de firmă ale sale. Vacanţele personale în străinătate vor fi reduse cu 25% şi de acum încolo va purta numai rochii din stambă.
Tânărul domn Funeriu, ministru educaţiei dacă nu ştiaţi, va închide în garaj cele două maşini Porche, va pune un lacăt imens la uşă şi va înghiţi, în semn de solidaritate cu profesorii, cheia.
Suferinţa lor, a „aleşilor”, va fi graoznică. Nu se va putea compara cu a dumneavoastră. Vă rog deci, ţineţi-vă firea. Nu plângeţi în hohote!
Ministrul Sebi Vlădescu va veni zilnic cu bicicleta la serviciu, va bea numai apă de la robinet şi va da la zero toate repartitoarele de căldură ale caloriferelor din somptuoasa sa reşedinţă.
Domnul ministru Oprea, Gaby pentru prieteni, va sigila de urgenţă toate cele căteva zeci de propeietăţi imobiliare pe care le posedă şi îşi va ruga prietenii avocaţi să studieze pentru el legea falimentului.
Încă nu am veşti despre măsurile de strictă austeritate pe care le vor adopta ceilalţi membri ai guvernului, cel mai bogat guvern din istorie, dar nu mă îndoiesc că vor fi de deplină solidaritate cu dumneavoastră. Aştept, cuprins de sumbre presimţiri, ştirile.
Pe ultima sută, scriind aceste triste prevestiri, am aflat că domnul preşedinte în persoană, după un mai vechi obicei al domniei sale, va convoca toţi bucureştenii pentru întâlniri trimestriale în Piaţa Revoluţiei unde, într-un cor tragic imens, demn de tragediile lui Euripide, se va plânge cu vaiete lungi de mila celor care ne guvernează…
Ce s-o mai lungim, ăştia continuă să creadă că suntem un popor de idioţi! În oarba lor infatuare se închipuie locuitorii unei alte ţări. Nu mai pot înţelege adevărul despre noi, cei pe care ne-au condamnat la înfometare, pe unii la moarte lentă şi chinuitoare. După ce s-au ultraîmbogăţit furându-ne munca, încearcă acum să ne închidă gura cu sloganul mincinos, fără nici o legătură cu realitatea: „suferim alături de voi”. Să le fie ruşine!

Rating 3.00 out of 5
[?]

One thought on “SACRIFICIUL ALESILOR

  1. S-ar putea sa nu inteleaga acest “Sa le fie rusine!”. E prea delicat pentru soriciul lor. Asa ca ii ajut eu, spunandu-le mai pe limba lor…HUUUUOOOO!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*