PUPĂCIOSUL (din ciclul “pamflete amare”)

                                                                                              PUPĂCIOSUL

                                                                            (din ciclul”pamflete amare”)

            Din păcate prostia nu doare. Nici parşivenia nu doare. Nici nesimţirea, impertinenţa sau demagogia. Sunt unii oameni care întrunesc toate aceste „calităţi” şi se simt excelent. Un asemenea exemplar am avut neşansa să întâlnesc azi, citindu-i editorialul în ziarul on line, evz.ro. din 20 aprilie a.c.  Cred că îl ştiţi pe tip. Unul cu barba mare, netunsă şi nespălată, care îi ţine şi loc de păr. Tot încerc să-i spun numele dar iese mereu o înjurătură.  Cum nu pot fi nepoliticos cu dumneavoastră, voi renunţa la a-l numi.

            Suszisul editorial are titlul „Bătălia lui Boc cu generalii lui Băsescu”. Vedeţi cât spirit de observaţie, câtă logică şi ce subtilă abordare? În neuronul său boţit, toţi generalii sunt ai lui Băsescu! Şi neînfricatul Boc luptă cu ei. Ca lupul între oi. Îţi vine să exclami, ca în baladă: „şi Boc e un munte!”. Parcă îl vedem pe post de Rambo 4 în luptă cu exponenţii, hulpavi, ai Armatei Române. Nu-i pasă de preşedinte. Nu-i pasă de partid. Nu-i pasă nici de imaginea sa publică. Boc luptă! În pauza dintre două atacuri  va lămuri şi problema de care depinde viitorul ţării: de ce avioanele cad din cer la întâlnirea norului de cenuşă şi tancurile din Irak, nu. Trebuie să recunosc, răspunsul e mult prea complicat pentru mine. Mai ales că nu am acces la tehnologia tancurilor zburătoare supersonice. Cu atât mai puţin la cele din Irak, sau Afganistan.

            Dar să revenim. Aşadar Boc se luptă cu generalii prezidenţiali. Cine sunt ei, generalii vrăşmaşi? Citez din epopeea tipului editorialist:”eroi ai luptelor de la bufetul rece oferit de Palatul Cotroceni” care, pocnind din călcâie aşteaptă să primească „ o stea şi o tinichea”. Complicat cu scrisul ăsta…Cum ar arăta un Palat, fie el şi Cotroceni, oferind un bufet păstrat în camera frigrorifică unor generali care  aşteaptă răbdători  o stea şi-o tinichea? Brr! Având acum în faţă datorită inteligenţei bărbosului modalitatea de a deveni general, mă întreb cum de n-a ajuns şi el să fie în rândul lor. Pe la Palat este, din călcâie văd că ştie să pocnească şi cu mâna întinsă  se pricepe să stea.

            Mai vreţi un citat din scursurile „ziaristului”?  Iată ce ştie el despre militarii ţării: „…majoritatea au lucrat în aparatul de represiune, inclusiv în vremea statului comunist” Observaţi?  Tâmpitul a studiat atent „istoria” Armatei Române şi atât a priceput. Toţi sunt nişte securişti!  Şi, mândru, ne-o spune şi nouă. De fapt, deturnează rolul şi menirea armatei, amestecând în mod voit aici securitatea.

            Credeţi că a terminat? Nu, domnul cu fobia pentru aparatul de ras, mai are! Subtilizând retorica acuzatoare din Senat a domnului premier, o scoate acum din mânecă, fără a-i deconspira autorul:”Dintre aceştia, 8342 persoane sunt beneficiare ale unei subvenţii de 120.000.000 euro anual.” Ingrozitor! Adică, în mintea acestor doi gânditori contemporani, pensia este o subvenţie pe care o scoate din propriul buzunar bancherul Boc! Te cutremuri descoperind ce zace sub chelia tipului căruia i se permite să scrie editoriale. Ca şi în spatele ochelarilor celuilalt.

            Mie, cele două cifre mi se par scoase din jobenul iluzionistului de la Palatul Victoria. Pentru că este de mult demonstrat, ei habar nu au pe ce lume trăiesc. Boc, cu atât mai puţin. Jonglează cu nişte date „semnificative”care nu au nici o bază reală. Spre ameţirea prostimii. Dar să le luăm de bune! Treacă de la noi…Deci, aproximativ 8500 de „subvenţionaţi”, primesc 120 de milioane de euro pe an. Adică, zece milioane pe lună. O operaţiune matematică prea complicată pentru creierele celor doi, regula de trei simple, arată că fiecare din „acuzaţi” va primi aproape 5000 lei pe lună. Mai exact, 4704 lei! Imens, conform viziunii guvernamentale!   Adică 8500 de oameni, 0,17% din totalul pensionarilor pe ţară, îşi permit să aibe o pensie mai mare de 3000 lei, cifra la care s-a blocat mintea Bocului. Venitul care, după creieraşul său, este hotarul între normali şi nesimţiţi.  Îţi vine să deschizi fereastra şi să sari afară din ţara asta! Au ajuns pensionarii ţării, truditori şi plătitori de-o viaţă, să fie judecaţi de nişte idioţi! Mânjiti cu noroi  de aceşti neaveniţi,  în faţa întregii  naţiuni! Cu ce drept se amestecă ei în cariera, în viaţa fiecărui  pensionar? Vedeţi, acesta este unul din momentele în care regret că sunt român…

            Joaca pocitaniei (şi nu mă refer la infăţişarea fizică) nu se opreşte aici. Împotriva celor 8500 (dacă atâţia or fi) asmute pe ceilalţi aproape 6 milioane de pensionari, inducându-le minciuna că din  cauza celor 0,17%  au ei mai puţin…

           Editorialul are o cheie, un mesaj ascuns pe care autorul îl vrea subtil, dar care nu poate prosti nici pruncii  prematuri aflaţi încă la incubator. Conform individului pârât jurnalist, ar trebui să ne rămână în minte că numitul Boc este justiţionarul, iubitorul de români, deci personajul pozitiv. Băsescu, aparent se opune. Dar o face luând partea militarilor, categorie socială apreciată de popor. Şi, ar trebui să înţelegem că şi el este un personaj pozitiv.  Doar  militarul, profitorul iubitor de bufet îngheţat  şi de tinichele, să apară ca  singurul personaj negativ al articolului.

            Între toate aceste minciuni transpare un adevăr. Indubitabil. Şi anume, putem vedea clar  modul în care pot fi pupate două popouri simultan. Şi şterse cu barba, după. De bale!

Rating 3.00 out of 5
[?]

One thought on “PUPĂCIOSUL (din ciclul “pamflete amare”)

  1. Teo, lighioanelor trebuie sa le spunem pe nume. In ’89 securitatea era sparta. O parte tradase, alta se gandea cum sa puna mana pe ceva. Vorba lui Corutz: “trecem in defensiva, ca sa atacam”. Lighioanele s-au varat in presa, in firme, in ministere, in partide, in parlament. De acolo, urmaresc sa denigreze armata fiindca nu a facut ce trebuia sa faca ei si i-a pus si in lumina proasta. Grija lor este ca lumea sa inteleaga ca armata era organul de represiune al regimului comunist, nu securitatea, ca armata a macelarit la revolutie, nu ei. Nu-ti dai seama ca le e frica? Daca-i desconspira cineva ii linseaza lumea pe strada. Marian asta, ca el este, este unul dintre ei. La ce te astepti? Ca aia care erau securisti adevarati, cu vocatie si cu atasament fata de tara, isi vad de treaba, sau isi taraie batranetile la fel ca ailalti. Dar astia, tradatorii, vanzatorii s-au urcat repede in alte barci si de acolo scuipa. Poate-l ajuta cineva pe Marian asta sa afle si el ca stim ce hram poarta. Macar sa nu mai poata dormi noaptea de cosmaruri. Mariane, iti imaginezi cum va fi cand iti vor smulge oamenii barba, fir cu fir, in strada,cu penseta facuta dintr-un cleste de cuie, iar tu vei fi in izmene trepidante?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*