SUNTEM MARTORII UNEI MINUNI!

 

                                                                          SUNTEM MARTORII UNEI MINUNI!   

          Citesc în ediţia digitală a  ziarului “Evenimentul Zilei”(evz.ro) de azi, 6 aprilie 2010, a treia zi de Paşte, o veste care era gata să mă trântească de pe scaun.  Citez: „Statul va finanţa, anul acesta, formarea profesională a aproape 45.000 de persoane dintre care peste 40.000 de şomeri.” Şi mai departe :  ”…au la dispoziţie 24.000 de cursuri de formare profesională pentru a învăţa o meserie nouă şi căutată.”   

           Sincer, dumneavoastră, şomer deznădăjduit, văzând o asemenea veste, n-aţi da buzna la unul din cele jde’mii de cursuri? Mai ales că ele, ne spune acelaşi jurnal, sunt complet gratuite, inclusiv rechizitele şi ca bonus vi se plăteşte transportul zilnic până la scoală şi înapoi acasă. Dacă aveţi norocul să staţi la o distanţă mai mare de 50 Km de locul unde e organizat cursul , statul vă asigură cazarea şi masa ca şi cum aţi fi trimis într-o delegaţie de serviciu!

          Mă frec la ochi. Mă ciupesc şi constat că nu visez. Înainte să trimit o scrisoare de mulţumire, recomandată, pe numele domnului Boc, mă duc la fereastră să mă mai conving odată că nu sunt în altă ţară. Văd tramvaiul 41 duduind pe linia inaugurată de primarul Băsescu, şi mă liniştesc. Sunt în România.

          Citesc în continuare articolul scris de Oana Crăciun, intitulat frenetic „40.000 de şomeri pregătiţi pentru o meserie nouă” şi mă conving definitiv ca nu am emigrat. Sentimentul definitiv de român în România, acela pe care şi dumneavoastră îl trăiţi, m-a cuprins în momentul în care am văzut că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în buget, pentru tot programul de mai sus, suma astronomică de 29.000 lei.

         Febril, am pus mîna pe calculator şi am văzut, uimit încă odată (a câta oară azi?) cât revine  fiecaruia din cei 45.000 de fericiţi candidaţi la o nouă meserie. N-o să vă vină să credeţi! Se va cheltui pentru fiecare cu instruirea, transportul, cazarea, masa, rechizite şi 24.ooo de cursuri, exact 0,644 lei! Adică, 64,4 bani! Fabulos! A treia oară m-am liniştit, eram în România!

        Vă rog deci, nu vă ruşinaţi, îngenunchiaţi şi ridicaţi un imn de slavă guvernului Boc şi ANOFM-ului subordonat. Suntem martorii unei Minuni!

       Pentru necredincioşi sau pentru sceptici, dacă nu este o minune mai rămân două posibilităţi. Ori a crescut leul la valori incredibile aşa, peste noapte şi noi nu am aflat, ori încă odată guvernanţii noştri ne mint luându-ne drept proşti. Ca să fiu sincer cu dumneavoastră, eu cred mai mult în ultima variantă…

Rating 3.00 out of 5
[?]

0 thoughts on “SUNTEM MARTORII UNEI MINUNI!

  1. Preacucernica Oana Craciun, a chiar crezut stirea. Nu a asociat-o cu incercarea guvernului Boc de a se substitui minunilor biblice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*